Kezdőlap Egyéb 10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja!

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja!

Napjainkban alig lehet elképzelni az életet mobiltelefon nélkül. Egy olyan kommunikációs eszközzé vált, amely hírforrás, munkaeszköz, könyv, film, zen, játék és internetelérés egyben. Az akkumulátor persze nagyon gyorsan lemerül és gyakran egy napig sem bírja. Nézd meg, hogy te mivel tudnád befolyásolni a mobilod akksijának merülési sebességét!

 

Nincs tisztítva a töltő csatlakozó bemenete

Ne felejtsd el rendszeresen tisztítani a mobilodat. Ne csak a képernyőjét törölgesd, hanem a töltő csatlakozási helyét is, mert ide sok helyről beszorulhat szennyeződés. Használj fültisztító pálcikát vagy fogpiszkálót erre a célra.

Világos háttérképet használsz

Sokszor ellenőrizzük a mobilunkat, hogy mennyi az idő vagy kaptunk-e üzenetet vagy emailt, kedvelést. Ilyenkor a háttérkép mindig megjelenik, és ha az világos és színes, az valóban jobban meríti a telefon akksiját. Ezért jobb, ha fekete-fehér hátteret használsz. Ez segít, hogy ne merüljön olyan hamar az okos telefon akkumulátora.

Mindig a kezedben hordod a telefonod

Próbáld meg nem mindig kézben fogni a telefonodat, ha a külső hőmérséklet is magasabb. Emiatt az okos telefon is felmelegszik és a kezed melege még nagyobb esélyt ad a telefon akkumulátorának túlmelegedésére, és ennek következtében a korábbi lemerülésre.

Be van kapcsolva az automatikus képernyőforgatás

Kapcsolja ki az automatikus forgatás funkciót, ha az nem feltétlenül szükséges. Egy speciális érzékelő – gyorsulásmérő – felelős ezen funkcióért, és több energiát fogyaszt.

Háttérprogramok futnak

Az Instagram, Facebook, Messenger és egyéb alkalmazások ellenőrzése után sokan nagyon gyakran egyszerűen csak lezárják a mobilt. Ezek a programok a háttérben való üzemelés során folyamatosan fogyasztják az akkumulátort. Ne felejts el idővel minden nyitott ablakot bezárni.

A képernyő maximális fényerőn

Ha épületen belül vagy, próbáld meg csökkenteni a képernyő fényerejét legalább 30-40% -kal. Ez a fénymennyiség általában több, mint elegendő ahhoz, hogy a kijelzőn megjelenő összes információt láthasd. Ezenkívül ez drasztikusan növeli az akkumulátor élettartamát is. Ha a szabadban vagy, akkor se használd a maximális fényerőt, ha nem muszáj.

Rezgőre van állítva a telefon

A vibráló funkció nagymértékben szívja az akkumulátort. Próbáld meg csak akkor használni a helyzet megkívánja. Más esetekben vagy egyen rajta hang, vagy némítsd le.

Nincs beállítva időkorlát a képernyő lezárására

Állíts be egy minimális időtartamot, ami úgy gondolod, hogy ideális neked ahhoz, hogy a mobilod automatikusan lezárjon. Ezzel kevésbé merül majd az akkumulátor, és ha te el is felejtenéd, a telefon majd lezár magától.

Folyamatosan be van kapcsolva a Bluetotth, GPS és Wi-Fi

A GPS, a Bluetooth és a Wi-Fi bekapcsolása miatt az akkumulátor nagyon gyorsan lecsökken. Érdemes kikapcsolni őket, ha aktuálisan nincs szükséged helymeghatározásra vagy adatátvitelre, esetleg hosszabb ideig internetelérésre sincs szükséged.

Soha nincs kikapcsolva a telefon

Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében kapcsold ki a telefont egy éjszakára. Segít az akkumulátor lehűlésében és a hibásodás megelőzésében is.

loading...