Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 februárban virágzó növény, ami feldobja a kiskertedet és a balkonodat is!

10 februárban virágzó növény, ami feldobja a kiskertedet és a balkonodat is!

A tavasz első havának közeledtével, lélekben már alig várjuk, hogy  egyre többször előbújjon a nap, a langyos szellő csiklandozza az arcunkat és a számos nyíló virág gyönyörködtesse a szemünket és a szagló receptorainkat.

Bár ezzel még várnunk kell egy keveset, de ha szeretnénk egy kis tavaszt varázsolni magunknak a környezetünkben, néhány februárban is nyíló virág a segítségünkre lehet a hangolódásban.

Ezek a növények eléggé kitartóak, jól tűrik a hidegebb időt és akár a hótakaró alól is képesek kidugni a fejüket. Lássuk, hogy kik ők!

1. Hófény

Ez a bájos nevű kis virág, aprócska, hatágú csillagra emlékeztető világoskék virágaival bármely kiskertet vagy balkont képes feldobni. Pár év alatt annyira elterjed, hogy kék virágokba borítja a területet. Nagyon szép látványt nyújt.

2. Recéshagymájú nőszirom

Számos rokonával ellentétben ő már februárban kivirágzik. Magányosan álló, illatos, sötét bíbor-ibolya színű virága van. A kiskert tökéletes tagja lehet.

3. Téltemető

Ez a növényke le sem tagadhatná, hogy a korai virágok közé tartozik. Hazánkban védett és már február végén sárga virágszőnyeget hozhat létre az erdők talaján. A természetben megtalálható egyedeket tilos leszedni.

4. Százszorszép

Igazán kedves kis virágok. A napfény megjelenésével szinte azonnal kinyílnak. Nagyon szépen feldobják az udvarokat, kiskerteket, balkonokat. Több színben is előfordulnak és meg is vásárolhatóak.

5. Krókusz

Egy igazán különleges szépség, amely lilás színekben, fehérben és sárgában is pompázik. Rögtön felhívja magára a figyelmet és a fehér hótakaró alól is képes kidugni a fejét. Ha hagymáról ülteted, csak jövő évben számíthatsz tőle virágra.

6. Csarab

Ez a növény egy télálló, évelő törpecserje, amely a téli szezonban is virágzik és nagy népszerűségre tett szert. Nagyon szép, több színben pompázó apró virágaival éke a sziklakertnek és a  balkonnak egyaránt.

7. Jácint

Egy csodásan szép növény, amelynek több apró virága van, és számos színben előfordul. Február végén már szeret virágzani és ontani jellegzetes, kellemes illatát.

8. Korai lonc

Népszerű cserje a kiskertekben, aki fehér virágával hozza el a tavasz hangulatát. Elég szívós növény, de valójában a napos helyeket kedveli a legjobban.

9. Fekete hunyor

Mivel elég korán képes virágzani, “karácsonyi rózsa” névvel is szokták illetni. Akár a hótakarót is áttöri és kinyitja szép, fehér szirmait. A virágok nem csak szépen mutatnak, de elég hosszantartóak is.

10. Hóvirág

A lista nem is lehetne teljes a hóvirág nélkül. Mindannyian tudjuk, hogy védett növény. A szabadban nyílót tilos leszedni, de a boltban vásárolhatóval az otthonunkban is gyönyörködhetünk bennük. Ha a hagymáját vesszük, csak a következő évben számolhatunk virággal.

tudasfaja.com

loading...