Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 észbontó trükk Karácsonyra, amiről még sosem hallottál!

10 észbontó trükk Karácsonyra, amiről még sosem hallottál!

Hirdetés

Íme, néhány jó tanács az ünnepek közeledtével, melyet, ha kipróbálsz, lehet, hogy a karácsony lesz a kedvenc ünneped.

1. Nincs már ötleted, hogy mibe csomagoljad az ajándékokat, de mégis valami egyedire vágysz?

Hirdetés

A legszebb ilyenkor a fénylő-csillogó papír: fogj egy chipszes zacskót, fordítsd ki, és máris kész a tökéletes csillogó csomagolás.

2. A csomagoló papírok állandóan összegubancolódnak, kibomlanak? Vegyél egy darab WC-papír tekercset, középen vágd ketté, majd vond be alufóliával. Ezt helyezd a papírtekercsre, így többet nem lesz baj vele.

3. Ha képeslapot szeretnél küldeni ismerőseidnek, és utolsó percben veszed észre, hogy nincs borítékod, hajtogass egyszerűen otthon. Ehhez felhasználhatsz régi röplapokat is, karácsonykor úgyis akad belőlük bőven elég.4. Egy ketchup-os flakon is igazán jól jöhet karácsonykor. Tölts bele sűrű palacsintatésztát, majd angyal vagy fenyőfa sütőformába öntsd masszát, és így süsd meg. Fordítsd mindkét oldalára, majd amikor kész vagy, díszítheted mézzel, juharsziruppal.

5. Ha nem sikerül a ragasztószalag végét megtalálni, illessz a végére egy kenyértasak-lezárót, így a következő próbálkozás problémamentes lesz.

6. Ha csak műfenyőt sikerült az idén beszerezned, vegyél egy fenyő illóolajat, és csepegtess belőle pár cseppet a szellőztető berendezésre. Ez állandó fenyőillattal fog ellátni.7. Egyedi karácsonyfadíszeket készíthetsz házilag sütött pogácsákból. Színez őket ételfestékkel, majd aggasd a fára.

8. A már nem használatos karácsonyfaégőt, hogy ne gabalyodjon össze, tekerd egy darab kartonpapírra vagy műanyag vállfára.

9. A krumplihámozó tökéletes választás lehet arra, hogy papírvékony csokoládé reszeléket készíts egy habos kávéhoz.10. Könnyedén készíthetsz kartondarabból és régebbi csomagolópapírból karácsonyi köszönőkártyát.

Az alábbi videó hasznos képsorokkal lát el, mindenképp érdemes végignézni, hogy ötletekkel gazdagodjunk.

 

Hirdetés
loading...