Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK 10-ből 9-en nem tudják a helyes választ! Hány kilót nyomnak összesen az...

10-ből 9-en nem tudják a helyes választ! Hány kilót nyomnak összesen az állatok?

Hirdetés

Kevés ember van, aki szereti, és érti is a matekot. Az iskolában a legtöbben alig várták, hogy valamelyik okosabb osztálytárs megoldja a feladatot, hogy majd róla lemásolják a megoldást. Ahhoz, hogy valaki jó legyen matekból elengedhetetlen a logikus gondolkozás, és a kitartó tanulás is.

 

Hirdetés

 

Szeretted a matekot a suliban? És a logikával hogy álltál? Na most mindjárt meglátjuk, hogy mire emlékszel még, egy kicsit felfrissítheted a logikus gondolkozásod.

Az alábbi képeket háromféle állatot-nyulat, macskát, és kutyát-láthatsz. Azt kell megmondanod az ábrák alapján, hogy hány kilót nyom összesen a három állat.

A matematikai feladatok megoldásához tény, hogy logikus gondolkozás szükséges, de mielőtt feladnád, és legyintenél egyet, hidd el, akkor is megpróbálhatod ezt a feladatot, ha úgy gondolod, hogy neked nincs logikád.

Szakértők szerint a logikus gondolkozás élettapasztalat, és szocializáció során alakul ki. Úgy tartják, hogy bizonyos ok-okozati megoldásokon alapuló, racionális gondolkozást igénylő feladatokkal fejleszteni is lehet. Itt az ideje, hogy minél több ilyen logikai feladatot oldj meg!


Gondolkozz nyugodtan, hiszen ráérsz! Nem kell sietni, hagyd, hogy egy kicsit felébredjen a logikus gondolkozásod. Ha mégsem sikerül megfejtened a feladatot, eláruljuk a megoldást.

Ne nézd még meg, inkább próbálkozz egy kicsit, hiszen mekkora sikerélmény lehet, ha meg tudod magadtól fejteni.

Ha mégis feladnád, akkor itt a megoldás: a cica 7 kilós, a nyúl 3, és a kutya pedig 17 kilós. Összesen 27 kilósak!

Mutasd meg ismerőseidnek is a tesztet, hadd lássuk, hányan tudnák megoldani!

 tudasfaja.com

Hirdetés