Kezdőlap OTTHON KREATÍV Így készíts sötétben világító, illatos karácsonyfadíszt szódabikarbónából!

Így készíts sötétben világító, illatos karácsonyfadíszt szódabikarbónából!

A szódabikarbóna rendkívül sokoldalú felhasználásának köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a háztartásokban. Amellett, hogy például takaríthatunk, tisztíthatunk, fehéríthetünk vagy éppen szagtalaníthatunk vele, hófehér, csillogó karácsonyi díszeket is készíthetünk belőle.

Ebből az olcsó és természetes alapanyagból alkotott díszeket felaggathatjuk a karácsonyfára vagy fenyőágakra, karácsonyi füzérsort fűzhetünk belőlük, ajándékcsomagokat dekorálhatunk velük, de egy sötét színű tálra téve is szépen mutatnak az ünnepi asztalon.

Lehet karácsonyfadísz a fára, függődísz az ajtóra, dekoráció a karácsonyi csomagolásra, vagy akár készíthetsz belőle szélcsengőt vagy mécsestartót, esetleg kismókusoddal kéz- és talplenyomatot.

Sokoldalúan felhasználható és mindenki észre fogja venni, hogy nem egy szokványos só-liszt-gyurma. Hidd el, semmi köze hozzá!

 

A díszek elkészítése annak köszönhető, hogy nekünk pár éve hófehér karácsonyfánk van, viszont a díszek beszerzése hosszú évek munkája volt. Ha hiszed, ha nem, nagyon nehéz szép és IGAZÁN FEHÉR díszeket venni.

Márpedig ez tényleg hófehér lesz és gyönyörű szépen csillogó, valamint nagyon illatos is egyben! Nézd csak!

Hozzávalók:

  • 4 dl szódabikarbóna
  • 2 dl keményítő
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsük egy tálba, majd a tűzön, kisebb lángon folyamatosan kavargassuk. A végén, mikor már kezd megkeményedni, kicsit nehezebb a kavargatás, de akkor is figyeljünk oda rá, ne csomósodjon, égjen oda. Mikor kicsit keményebb állagú lesz mint a krumplipüré, vegyük le, egy kis tányérra formázzunk belőle cipót, mint a tésztából, és fedjük le gyorsan egy papírtörlővel, majd hagyjuk kihűlni. Közben, ha véletlenül megszárad a külső réteg, akkor azt vágjuk le. Akár egy éjszakán át is hagyhatjuk hűlni. Majd fektessük nyújtódeszkára, és viselkedjünk úgy vele akárcsak a tésztával: nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, majd mézeskalács formázóval vágjuk fel őket. A tetejére szúrjunk egy lyukat, ahová majd megszilárdulás után színes szalagot köthetünk.

Sötétben világító díszekhez:

Unikrom Glow foszforeszkáló homok (15 g kiszerelés, neonzöld) a massza háromnegyed részéhez kb. 1-2 mokkáskanálnyi, vagy
Unikrom foszforeszkáló pigment (15 g kiszerelés, vízkék) a massza háromnegyed részéhez kb. 1-2 mokkáskanálnyi
Illatos díszekhez:

Pár csepp 100%-os tisztaságú illóolaj (pl. fahéj, szegfűszeg)

loading...