Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Virágtulajdonosok figyelem! Szétvágta a pelenkát, majd a benne lévő gél szerű anyagot...

Virágtulajdonosok figyelem! Szétvágta a pelenkát, majd a benne lévő gél szerű anyagot összekeverte virágfölddel!

Ma már szinte semmilyen ötleten nem lepődünk meg, még akkor sem, ha valamilyen abszolút nagy butaságnak is tűnik, mert az esetek többségében mindig bebizonyosodik, hogy bizony azokból lesznek a legjobb és leghasznosabb ötletek!

Mire lesz szükséged:

  • egy pelenkára
  • virágföldre

Először vágjuk el a pelenkát és a benne található gél szerű anyagot tegyük egy tálba, keverjük össze vízzel. Egy zselatinos masszát kell kapnunk, olyat amilyen az alábbi fotón látható.

Keverjük össze ezt a masszát 1 – 1 arányban virágfölddel. Ez mindig nedves lesz, ha rendszeresen locsoljuk. A növények pontosan annyi nedvességet fognak felszívni, amennyire szükségük van. Így a gyökereik nem fognak megpenészedni.

 

A szobanövényeket érdemes így elültetni, ha néhány napig távol vagyunk, biztosak lehetünk benne, hogy a növény nem fog elszáradni, mert biztosítva lesz a nedvesség a számára.

A következő fotón láthatjátok ennek a kísérletnek az eredményét, néhány hét eltelte után.

Szeretnénk még egy érdekes és hasznos dologra felhívni a figyelmeteket! Mit kell tennünk azért, hogy a vágott virágok hosszabb ideig frissek maradjanak a vázában?

Mire lesz szükséged:

  • 2 kanál cukor,
  • 2 kanál ecet,
  • a pelenkában található granulátum.

Keverjük össze a felsorolt hozzávalókat, majd tegyük egy vázába és öntsünk rá vizet. Állítsuk bele a virágokat a vázába, így tovább gyönyörködhetünk bennük.

tudasfaja.com

loading...