Kezdőlap AKTUÁLIS VÉGE – Rengeteg magyar kerül most bajba, most kaptuk a hírt

VÉGE – Rengeteg magyar kerül most bajba, most kaptuk a hírt

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) áprilisi adatai szerint a magyarok hitelkártya-tartozása 12 éves csúcson van. Az átlagos tartozás meghaladja a 140 ezer forintot, és összesen 1,1 millió hitelkártya van forgalomban.

 

Hirdetés

A Pénzcentrum több bankot is megkérdezett arról, hogy milyen a hitelkártyák helyzete náluk, és milyen megoldásokat kínálnak az ügyfeleknek, akik fizetési nehézségekkel küzdenek.

A Hitelkártya-tartozások növekedése

A magyarok hitelkártya-tartozása idén áprilisban 158,5 milliárd forintra nőtt, ami 12 éves csúcsot jelent. Jelenleg 1,1 millió hitelkártya van forgalomban, így az átlagos tartozás hitelkártyánként 142 ezer forint.

A növekvő hitelkártya-tartozások arra utalnak, hogy egyre többen képtelenek időben visszafizetni tartozásaikat, ami újabb adósságspirálhoz vezethet.

Banki megoldások

UniCredit Bank
Az UniCredit Bank szerint a hitelkártyák iránti kereslet továbbra is magas, a legtöbben az egymilliós hitelkeretet veszik igénybe. A bank háromféle hitelkártyát kínál: Kék, Arany és Platina.

A legtöbb ügyfél a Kék hitelkártyát igényli egymillió forintos hitelkerettel. A bank különböző fizetéskönnyítő megoldásokat is kínál azoknak, akik nem tudják visszafizetni tartozásukat, például a Hitelkönnyítő csomagjukat.

OTP Bank

Az OTP Bank arról számolt be, hogy a hitelkártya-piac stagnál, de az ügyfelek nem hagyják tömegével a hitelkártyákat. Az OTP Egyenlegrendező szolgáltatása gyors és egyszerű megoldást kínál a fizetési nehézségekkel küzdő ügyfeleknek, kedvezőbb kamatfeltételekkel és 72 havi fix részletekben történő törlesztéssel.

MBH Bank

Az MBH Bank szerint az ügyfelek hitelkártya-tartozása az elmúlt években nem változott jelentősen. A bank több megoldást kínál a fizetési nehézségekkel küzdőknek, például hitelkiváltó személyi kölcsönöket, részletfizetési megállapodásokat és a fennálló tartozások fix futamidő alatt történő visszafizetését.

Erste Bank
Az Erste Bank négy hitelkártyát kínál, köztük az Erste Bevásárló Hitelkártyát, amelyet kifejezetten bevásárlásra fejlesztettek ki. Az elmúlt években az új igénylésű hitelkártyák hitelkerete csökkent, és kevesebb a lejárt tartozás. A bank egyedi ajánlatokkal és sztenderd mentőcsomagokkal is segít a bajba került ügyfeleknek.

K&H Bank

A K&H Bank kétféle hitelkártyát kínál: standard és World Elite. Az ügyfelek átlagosan félmillió forintos hitelkerettel igénylik a kártyákat, és az átlagos tartozás 120 ezer forint. A bank minden lehetőséggel él, hogy segítsen az ügyfeleknek a fizetési problémák megoldásában.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Bank jelenleg két hitelkártyát kínál: OneCard Standard és OneCard Gold. A legtöbben a OneCard Standard kártyát igénylik, amelynek jellemző hitelösszege egymillió forint. A bank átütemezési lehetőségeket is kínál a fizetésképtelen ügyfeleknek.

A magyarok hitelkártya-tartozása évtizedes csúcson van, de a bankok számos megoldást kínálnak a fizetési nehézségekkel küzdő ügyfeleknek.Az adósságspirál elkerülése érdekében érdemes időben értesíteni a bankot a nehézségekről, és igénybe venni a rendelkezésre álló fizetéskönnyítő megoldásokat.

Hirdetés