Kezdőlap AKTUÁLIS Változás a mentőszolgálatnál: ezt a telefonszámot mindenképp jegyezd meg

Változás a mentőszolgálatnál: ezt a telefonszámot mindenképp jegyezd meg

Hirdetés

Február 1-jével újabb két megye, Fejér és Pest is csatlakozik az új, egységes egészségügyi alapellátási ügyeleti rendszerhez Magyarországon.

 

Hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat szerdai bejelentése szerint az ügyelet központi telefonszáma változatlanul a 1830 lesz, és a hívhatóság időszakában hétköznap 16 órától másnap reggel 8 óráig, hétvégéken és ünnepnapokon pedig egész nap hívható.

Az új rendszer bevezetése az egészségügyi alapellátásról szóló 2022 decemberében elfogadott törvény értelmében fokozatosan és tervezett módon zajlik az ország különböző régióiban.Az elsők között, tavaly februárban, Hajdú-Bihar vármegyében vezették be az új ügyeleti rendszert, majd további megyék csatlakoztak, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Békés, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Heves, Tolna, Csongrád-Csanád, Zala, Somogy, Bács-Kiskun, Vas és Zala megyék.

Az új ügyeleti rendszer célja, hogy egységes és hatékony szolgáltatást nyújtson az egészségügyi alapellátás területén.A rendszer segítségével a betegek telefonon keresztül szakszerű tanácsokat kaphatnak, szükség esetén pedig a helyszínükre sürgetősségi ügyeleti autót vagy életveszély esetén mentőt is küldenek.

Az egységes rendszer kiépítése és működése kapcsán részletes információk elérhetők az Országos Mentőszolgálat hivatalos weboldalán, a www.mentok.hu/ugyelet linken.

Az új rendszer eddigi tapasztalatai és a több mint 330 ezer beteg visszajelzései alapján azt lehet mondani, hogy hatékonyan működik, és minden rászorulónak a legmegfelelőbb ellátást biztosítja.

Hirdetés
loading...