Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Vágj 4-be egy citromot, tegyél rá sót és helyezd el a konyhában!

Vágj 4-be egy citromot, tegyél rá sót és helyezd el a konyhában!

Hirdetés

Szakértők szerint a citrom az egyik legegészségesebb gyümölcs az egész világon, mivel tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb hasznos hatóanyagokkal. 

Ismert számos gyógyhatású tulajdonsága, többek között az, hogy harcol a kórokozó baktériumok és vírusok ellen, megvédi a hajat, bőrt, szívet, stb. Érdemes gyakorta hozzáadni italokhoz, ételekhez.

Hirdetés

A citrom egy különös felhasználási módja

Talán még nem tudtad, de a citrom nagyon hatékony a kellemetlen szagok eltávolításában is, többek között a konyhában. Abban a helyiségben, ahol mondhatni a legtöbb baktérium tanyázik, mivel sok hasznos táptalaj létezik ott számukra.

Mit kell tenned?

Vegyél egy közepes citromot és vágd be 4 oldalt. Nem kell teljesen elvágni, maradjon egyben. Olyan lesz így, mint egy kinyílt virág.

Szórj rá sót a bevágási felületekre. Nem kell sajnálni.

Ezután helyezd el a konyhában egy olyan pontra, ahol nincs az utadban.

A citrom kellemes aromát fog árasztani és képes lesz elnyomni a kellemetlen szagokat, amik a konyhában időről-időre megjelennek. Emellett segít féken tartani a baktériumokat is.

+ Csináld magad fertőtlenítő citrommal

Ha szeretnéd lecserélni a bolti, szintetikus fertőtlenítőt, akkor készítsd el a sajátodat. Keverd össze 3 citrom kifacsart levét egy kevés sóval és szappannal. A keveréket tölts be spricnis flakonba és kész is vagy.

tudasfaja.com

Hirdetés