Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Újságpapírba csomagolta az almákat. Ha megtudod miért tette, te sem teszel másképp!

Újságpapírba csomagolta az almákat. Ha megtudod miért tette, te sem teszel másképp!

Az újrahasznosítás manapság egy nagyon égető probléma, hiszen földünk szemétállománya egyre inkább csak nő, és nő. Ne szemeteljünk fölöslegesen, amit csak lehet hasznosítsunk inkább újra.

Az újságpapír nagyon sokoldalúan újrahasznosítható, az alábbiakban 3 nagyon praktikus trükköt mutatunk.

1.Ha olyan gyümölcsöt vagy zöldséget vásároltunk, ami még nem érett meg eléggé, csomagoljuk meg egyenként őket újságpapírba. Tegyük meleg helyre, és várjunk 2-3 napot. Látni fogjuk, hogy ez idő alatt megérnek a zöldségeink, és gyümölcseink.

2.Biztosan megjártuk már, hogy a boltban felpróbált cipő, amikor hazaértünk kissé mintha szorította volna a lábunk. Gyúrjunk nagyobb galacsinokat az újságpapírból, nedvesítsük be enyhén, majd tömjük ki vele a cipő belsejét. Vigyázzunk, hogy ne rakjunk túl sok újságot, mert különben eldeformálódik a cipő. Hagyjuk így 24 órán keresztül, majd szárítsuk ki alaposan a cipőt.

3.Ha beázott a cipőnk, vagy csizmánk, nincs más dolgunk, mint kitömni egy adag újságpapírral. Hagyjuk benne pár percig, míg felszívja a nedvességet, majd tegyük a radiátor mellé, vagy szárítsuk ki hajszárítóval. Az előszobába helyezzünk el pár réteg újságpapírt, és erre tegyük a nedves, sáros cipőinket. Így megakadályozhatjuk, hogy koszos legyen a lakásunk, és a sáros újságpapírt majd könnyen eldobhatjuk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...