Kezdőlap AKTUÁLIS Újra támad a tél – íme a részletek!

Újra támad a tél – íme a részletek!

Hirdetés

Özönvíz után jönnek ismét a mínuszok. Még nem vehetjük elő a tavaszi kabátot.

Sok esőt kapunk a nyakunkba, az esernyőt ma senki se hagyjon otthon!

Napközben kelet felé vonulnak a felhők, és ott várható a legtöbb eső, de északkeleten csak estére szűnik meg az özönvíz. Átmenetileg lehet egy kis napsütés, főleg a Dunántúlon és az ország középső területein.

Hirdetés

7 és 12 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, de északkeleten néhány fokkal hűvösebb idő valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Este délnyugat felől ismét felhősödés kezdődik egyre több helyen esővel. Ehhez még társul erős szél is.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor, északkeleten néhol ónos eső is lehet, majd délután, este északon és nyugaton a csapadék havas esőbe, havazásba vált át. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Kedden marad a borús idő, a meteorológusok szerint csak késő délután nyugaton szakadozik fel a felhőzet. Eleinte többfelé, majd főként keleten délkeleten várható havazás, havas eső, délkeleten kezdetben eső. Az északi, északnyugati szél Nyugat-Magyarországon és az Észak-Alföldön több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között alakul.

Szerdán az ország nyugati részében szakadozottabb lesz a felhőzet, kevés napsütés is lehet, másutt túlnyomóan borult marad az ég. Főként keleten valószínű havazás, havas eső, az északi szél napközben időnként megélénkül. Visszatér az éjjeli cidri: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -11, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2, -3 fok között alakul a prognózis szerint.

Hirdetés