Kezdőlap EGÉSZSÉG Túlzott szőrnövekedést tapasztalsz olyan helyeken, ahol nem kellene? Mit jelent ez?

Túlzott szőrnövekedést tapasztalsz olyan helyeken, ahol nem kellene? Mit jelent ez?

MEGOSZTÁS

Minden nő dús, erős szálú hajról álmodozik, de a teste egyéb tájain lehetőleg egy szőrszálat sem szeretne látni. Ha egy nőnek erősebb és dúsabb a szőrzete egyes testtájakon, mint az átlagnak, akkor az valamilyen mögöttes egészségügyi tényezőnek tulajdonítható be.

Minden nőnek van szőr a testén, de ez jelentősen halványabb, vékonyabb szálú és ritkább, mint a férfiakon növő szőr. Ha mégis erős szőrnövekedést tapasztal egy nő, az állapotot hirsutizmusnak nevezik, amely fokozott szőrnövekedést jelent szakszóval kifejezve.

A nem kívánt szőrzet

Az ilyen hölgyek azt vehetik észre, hogy több és erősebb szőr növekszik az ajkuk fölött, az állukon, a mellkasukon, a mellükön, a hasukon, a combjukon vagy akár a hátukon is. Ezeken a részeken inkább csak a férfiak szoktak erőteljesen szőrösödni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Belle Beautique (@bellebeautique_clinic) által megosztott bejegyzés,

Ha olyan pontokon tapasztalsz szőrnövekedést a testeden, ahol amúgy nem kellene, akkor több, mint valószínű, hogy hormonzavarral küzdesz. Ilyenkor a szervezeted több férfi nemi hormont (mindenkiben termelődik), tesztoszteront termel, mint kellene. Ez gyakorta fordul elő menopauzához kapcsolódóan, amikor komolyabb hormonváltozás lép be a nők életében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Milena Jonas (@millyswonderlandworld) által megosztott bejegyzés,

Egyéb okok között szerepelnek a következők:

  • genetikai hajlam;
  • egyes gyógyszerek mellékhatása;
  • veleszületett mellékvese hiperplázia;
  • túlsúly;
  • policisztás ovárium szindróma.

Ha kényelmetlenül érzed magad, mert esztétikailag nem nyújt szép látványt vagy az egészséged miatt aggódsz, akkor javasoljuk, hogy mindenképpen látogass el egy endokrinológushoz, aki segít kideríteni az okot. Emellett a számodra legalkalmasabb tüneti megoldást egy kozmetikussal közösen találhatjátok meg.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...