Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Elképesztő trükk, hogy elkerüljük a kullancscsípést!

Elképesztő trükk, hogy elkerüljük a kullancscsípést!

Hirdetés

A kullancsok egyre gyakoribbak, és már nem csak a vidéken élőkre jelentenek nagy veszélyt. Itt egy olyan segítség az elűzésükre, amely garantáltan távol tartja majd a vérszívókat.

 

Hirdetés

Ahhoz, hogy egy kullancs befúródjon a bőrünkbe elegendő egy perc és sokszor észre sem vesszük, már csak a viszkető, fájó érzésre leszünk figyelmesek. Ebben az esetben jöhet a csipesz vagy az orvos.

Létezik egy olyan trükk, amelyre nem biztos hogy gondoltunk volna, és ez nem más mint egy öntapadós lap vagy egy hengeres szöszéltávolító. A kettő közül bármelyikkel könnyen letesztelhetjük, hogy van e rajtunk kullancs, a vérszívók pedig azonnal csapdába esnek.

A kullancsok egyik fő ellensége a borsmenta, így ha borsmenta olajjal befújjuk a ruhánkat és a bőrünket kirándulás előtt, a kullancsok messziről elkerülnek majd. Akik érzékenyek a különféle olajokra azok hígíthatják jojóba- vagy mandulaolajjal. Kissé bizsergő érzést válthat ki, ez azonban pár perc alatt elmúlik és vérszívókkal szemben hatásos védelmet nyújt. Ugyanígy véd a szúnyogok, bögölyök csípéseivel szemben is.

Szerző:tudasfaja.com

Hirdetés