Kezdőlap AKTUÁLIS Tragédia a balatoni strandon: kiderült, mi okozhatta a 14 éves tini halálát

Tragédia a balatoni strandon: kiderült, mi okozhatta a 14 éves tini halálát

Amit most átélnek a szülők…

 

Sajnos újabb tragédia történt, ezúttal most a Balaton északi partján, egy Révfülöphöz közeli strandon. Éppen osztálykiránduláson volt a 14 éves diáklány, aki amint kijött a vízből egyből rosszul lett. Nem sokkal korábban még semmi baja sem volt, semmi jelét sem mutatta a bajnak, az osztálytársaival játszott mosolyogva.

Viszont amikor kijött a Balatonból megtörtént a baj, egyre jobban fájlalta a gyomrát, köhögött, hörgött, kiabálni próbált majd hirtelen összeesett. Hiába értek ki hamar a mentők, a kislány tüdejében másfél liter vizet találtak. A Blikk információi szerint pedig ez a másodlagos fulladás jelensége, ami akár órákkal a víz tüdőbe kerülése után okozhat fulladást.„A mentőket vasárnap kora este egy 14 éves kislányhoz riasztották a Balaton-partra. A kiérkező mentők a kislányt a földön fekve, eszméletlen állapotban találták, s azonnal megkezdték az ellátását, majd légútbiztosítás és egyéb sürgősségi beavatkozások után lélegeztetve, életveszélyes állapotban szállították kórházba” – válaszolta a Lap megkeresésére az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál.

A Blikk azt is megtudta, hogy mi vihette el a tinit. Értesüléseik szerint szívizomgyulladás áll a tragédia hátterében.

“A szívizomgyulladást vírusos és bakteriális fertőzés is kiválthatja, influenza vagy épp covid szövődménye is lehet a veszélyes betegség okozója ” – figyelmeztet Kóczán István kardiológus.

(Blikk)

loading...