Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Többé soha nem fogsz mandarint venni! Ültesd el egy virágcserépbe és több...

Többé soha nem fogsz mandarint venni! Ültesd el egy virágcserépbe és több százat fogsz majd szüretelni!

Csodálatos illata és különlegesen finom íze teszi a mandarint az egyik legkedveltebb és legfinomabb citrusfélévé.

A mandarin nemcsak finom gyümölcs, de nagyon egészséges is. Őszi gyümölcsként erősíti az immunrendszert, harcol a gyulladások ellen, elősegíti a tüdő megfelelő működését és sok egyéb előnyös hatást fejt ki szervezetünkben.

Sokan nem tudják, hogy a mandarin otthon is nevelhető növény. Tarthatjuk bent, virágcserépben, de ki is ültethetjük a kertbe. Most minden szükséges információt megadunk ahhoz, hogy saját mandarinfád lehessen!

Előkészületek

Szükség lesz egy közepes méretű virágcserépre, melynek lyukacsos az alja. Tegyünk apró köveket az aljára és organikus talajt használjunk a jobb vízelvezetés érdekében. A jobb szellőzésért pedig tegyünk hozzá egy kevés homokot is.

Tegyük bele a mandarin magokat, jól takarjuk be őket földdel. Tegyük a virágcserepet napos helyre. (a cikk a kép után folytatódik!)

Gondozás

Alkalmanként adjunk neki magnéziumban, cinkben és vasban gazdag tápot.

Ha úgy érezzük, a talaja kb. 1 cm mélyen száraz, öntözzük meg. Ne feledkezzünk meg a fonnyadt és törött ágak eltávolításáról.

Amikor a fánk végre terem, a gyümölcsöket óvatosan szedjük le, ne okozzunk kárt a fának.

Végre hozzájuthatunk a garantáltan vegyi anyag mentes mandarinokhoz, amikhez foghatót biztosan nem találunk az üzletekben!

forrás: ketkes.com

loading...