Kezdőlap EGÉSZSÉG Több, mint egy egyszerű virág. Íme a muskátli 8 kevésbé ismert hatása,...

Több, mint egy egyszerű virág. Íme a muskátli 8 kevésbé ismert hatása, ami igazi csoda!

Nyáron az egyik legközkedveltebb balkonvirág a muskátli. Elképzelni sem tudnánk teraszt, udvart, lodzsát, tornácot, nyári kertet, családi házat muskátli nélkül. Számtalan színben virít már, de mégis leginkább a fehér, és a piros a menő. A muskátli azonban egy kicsit mégis több, mint egy mutatós virág, ismerkedj meg vele!

 

Egyesek úgy tartják, hogy elűzi a ház körül a negatív energiákat, megvéd a betegségektől, és az ártó gondolatoktól, nyugtató hatása van.

1.Különleges illata által nyugtatja az idegrendszert. Olyan helyre kell tenni a lakásban, ahol a legtöbb időt töltesz.2.Ha valaki muskátlit ajándékoz a szerelmének, akkor azt jelenti, hogy harmonikus, és kiegyensúlyozott kapcsolat van köztük.

3.Magas illóolaj tartalma miatt távol tartja a legyeket, szúnyogokat, muslicákat. Ha háziállatod bundáját átdörzsölöd egy-két muskátli levéllel, akkor megelőzhetjük a bolhásodást.

4.Fejfájás, és a megfázás tüneteinek enyhítésére is hatásos. De frissíti a szoba levegőjét is, távol tartja a baktériumokat. Erre a célra a legjobb, ha aromamécsesbe muskátli illóolajat csepegtetni.5.Szabályozza a hormonháztartást, és kiváló afrodiziákum. Ha egy romantikus vacsorára, vagy első randira készülsz, cseppents muskátli illóolajat az aromamécsesbe.6.Ajánlott idegrendszeri betegségek, szív-és érrendszeri betegségek, emésztési problémák esetén. Csökkenti a fogfájást, de segítségedre lehet epehólyag-, és májbetegségek esetén is.

7.Fogfájás esetén tegyél egy muskátli levelet az arcodra, arra az oldalra, ahol fáj a fogad, és hagyd ott 20 percen keresztül. Ha magasnyomással küzdesz, a pulzusodra tegyél egy muskátliból készített pakolást.

8.Igen gazdag antioxidánsokban, és flavonoidokban, éppen ezért hasznos lehet a rákos betegségek megelőzésében is.

tudasfaja.com

loading...