Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Természetes fehérítőszer? Itt az ideje, hogy kiiktasd az életedből a vegyi anyagokat!

Természetes fehérítőszer? Itt az ideje, hogy kiiktasd az életedből a vegyi anyagokat!

A fehér ruhák, ha színt váltanak, vagy foltosak lesznek, nagyon kiábrándítóak tudnak lenni. A fehér az legyen hófehér, különben ne vegyük többé magunkra!

Ha elszíneződött a fehér ruhánk, nem kell kétségbeesnünk, ugyanis számos nagyon hatékony természetes megoldás létezik. Ezekben az a jó, hogy nem roncsolják a ruha anyagát, és a bőrön keresztül nem szívódnak fel a toxikus anyagok, mint a vegyi fehérítőkből.
Néhány nagyon hatékony természetes fehérítőszert mutatunk!

Szódabiakarbóna

Töltsünk 4 liter vizet egy tálba, adjunk hozzá 1 csésze szódabikarbónát, és oldjuk jól fel. Áztassuk be a ruhákat, és már néhány perc múlva látni fogjuk, hogy a fehér ruhák szebbek lesznek, mint új korukban.

Ecet és citromlé

Keverjünk el egy kevés ecetet, és egy kevés citromlevet, majd adjuk hozzá a megszokott mosószerhez, és ezzel a keverékkel mossuk a fehér ruhákat. Ha zavarna az ecet erőteljes szaga, akkor használjunk csak citromlevet, önmagában is fehérítő hatással rendelkezik. Töltsünk egy csésze citromlevet a mosógépbe, majd adagoljunk mosószert, és mossuk a megszokott módon. Szárítsuk a napon.

Aszpirin

Törjünk össze 6 aszpirintabletták, majd oldjuk fel egy tál vízben, és áztassuk bele a fehér ruháinkat egy fél órára. Ezután mossuk ki a megszokott módon. A foltok maradéktalanul el fognak tűnni, és a ruhák csillogóan fehérek lesznek.

Szerző: tudasfaja.com

loading...