Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Tegyél rozsdás szöget egy palack vízbe – Nagy hasznodra lesz a kertben!

Tegyél rozsdás szöget egy palack vízbe – Nagy hasznodra lesz a kertben!

Hirdetés

Ha teszel egy túrát a garázsban vagy a kamrában, akkor biztosan találsz néhány rozsdás szöget otthon elfekvőben, amivel már nem sok mindent lehet kezdeni. Azonban mi mégis azt javasoljuk, hogy ne dobd ki őket. Olyan nagy pazarlás lenne!

 

Hirdetés

A rozsdás szögek igazából nagyon hasznosak tudnak lenni számodra, ha nevelsz otthon bármilyen növényt. Kíváncsi vagy, hogy mi lehet a rozsdás szögek célja ebben a kontextusban?

Oxigén a növények számára
Életmentő lehet a növények számára. Tudtad, hogy a növényeinknek hasznára válhat vasszögön keletkező rozsda? Nos, így van. A benne található vas ugyanis kedvez az oxigén-anyagcseréjüknek.

Ha termesztesz otthon növényeket, legyenek azok csupán szobanövények, akkor is hasznát veheted. Különösen azokban az esetekben, amikor nyűglődik valamelyikük.

Mit kell tenned?

Szedj össze nagyjából 6-7 rozsdás szöget, majd tölts meg egy műanyag palackot félig vízzel és dobd bele őket.Észre fogod venni, hogy a víz színe perceken belül elváltozik. Hagyd még így néhány percig, hogy jól feloldódhasson a rozsda a vízben, majd rázd fel alaposan.

Fogj egy hegyes eszközt, melegítsd fel láng fölött és szúrd ki néhány helyen a műanyag palack kupakját.

Ezzel a rozsdás-vasas vízzel most már meglocsolhatod a növényeidet.Hamarosan észre fogod venni, hogy a növényeid sokkal egészségesebbek és élettel telibbek, mint valaha.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés