Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Tégy egy darab krétát a szekrénybe, és két nap múlva meg fogsz...

Tégy egy darab krétát a szekrénybe, és két nap múlva meg fogsz lepődni, hogy mi történik!

Hirdetés

A krétát leginkább csak a oktatásban, vagy aszfaltrajzhoz használják, de, ha meg tudod, hogy mennyi mindenre jó, akkor te is be fogsz szerezni egy dobozzal belőle. Nagyon hasznos, és segítségével még pénzt is takaríthatsz meg!

Kellemetlen szagok ellen

Fogj 2-3 krétát, törd kisebb darabokra, tedd egy tálkába, és helyezd a konyhaszekrény, kamra, vagy szekrény polcára. Könnyen beszívja, és magába tartja a kellemetlen szagokat, de a nedvesség, pára ellen is hatásos.

Hirdetés

Bogarak, rovarok ellen

A hangyák, molyok nincsenek túl jó barátságba a krétaporral. Mindössze annyit kell tenned, hogy zúzz porrá néhány krétát, és ezzel szórd be a hangyák járatát, a szekrénypolcot, és könnyen távol tudod tartani a betolakodókat. Nyárikonyhában, vagy a nyaralóban is kiváló ez a módszer.

Zsírfoltok ellen

Ha pecsétes, zsírfoltos lett a ruhád, dörzsöld át krétával a foltot, hagyd állni 10 percig, majd mosd ki a megszokott módon.

Csillogó evőeszközök

Ahhoz, hogy csillogóak legyenek az evőeszközeid, és ne foltosodjanak, tégy egy darab krétát az evőeszközös fiókba. A kréta magába szívja a nedvességet, és nem hagyja, hogy foltosodjanak, oxidálódjanak az evőeszközök.

Elszíneződött falak

Ha foltos, pecsétes lesz a fal, dörzsöld át egy darab krétával, és olyan lesz, mint újkorában. Természetesen ez csak a fehér falak esetében működik.

tudasfaja.com

Hirdetés