Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Te mit tettél volna? Majdnem vízbe fojtotta a gyereket egy keresztelőn az...

Te mit tettél volna? Majdnem vízbe fojtotta a gyereket egy keresztelőn az ortodox pap

Ciprian Deac (D), de la CFR Cluj, suteaza in timpul meciului de fotbal contra echipei Celtic Glasgow din prima mansa din turul III al preliminariilor Ligii Campionilor, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, miercuri, 7 august 2019.DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

Hatalmas botrányt keltett egy orosz pap, miután egy keresztelőn majdnem vízbe fojtott egy csecsemőt. Az esetet egy, a keresztelőn részt vett személy rögzítette telefonjával.

Az esetre egy oroszországi ortodox templomban került sor, Sankt Petersburgtól 40 kilométerre. A felvételen jól látható, amint az ortodox pópa durván vízbe nyomja a csecsemőt, és ellöki a kicsi segítségére siető nőt.

Vasily Necheporenko ortodox pópa háromszor próbálja vízbe meríteni a gyereket, a szokás szerint, ám a kicsi sírni kezd és kapálózik. Ekkor a pap durván megfogja és a vízbe nyomja, egy adott pillanatban majdnem elejti.

Ebben a pillanatban a kicsi anyja közbe akar lépni, de a pap ellöki, és nem engedi, hogy félbeszakítsa a rituálét.

A csecsemő édesanyja később elmondta, nagyon megijedt, amikor a pópa elkezdett durván bánni a gyerekkel, azt hitte, vízbe fogja fojtani. Az anya szerint a gyerek testi sérüléseket szenvedett, feljelentést tett a rendőrségen. Az eset után az Egyház elöljárói felhívták és bocsánatot kértek tőle.

A pópa viszont semmit sem bánt meg, és az anyát hibáztatja, szerinte a nő hisztériázott.

Forrás

loading...