Kezdőlap AKTUÁLIS Te is voltál elsőáldozó? Neked is tele a fejed minden szép emlékkel...

Te is voltál elsőáldozó? Neked is tele a fejed minden szép emlékkel arról a napról?

Hirdetés

Nyomj egy lájkot, ha Te is voltál elsőáldozó! Gondolom neked is tele a fejed minden szép emlékkel, izgalommal arról a napról, meg az előtte lévő készülődésről is.

Azért az istenhit szolgálata mellett ilyenkor vannak teendők, hogy áll az a fodor, szépen kivasalva legyen az a nadrág! Aztán kisfiam, ha már felvetted le ne üljél nekem kockázgatni a fiúkkal, mert nincs váltásnadrág. Egyenesen álljál ott! Hát vannak emlékek az biztos. De volt valami megszentelt illata is annak a napnak és szép emlék, minden izgalom és esetleges bakik ellenére is.

Hirdetés

Az elsőáldozásról néhány szóban

Az első áldozás tulajdonképpen nem más, mint az első találkozás szentsége az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. Keresztény életünk középpontjában van az Úrral való találkozás, ami a kenyér és a bor magunkhoz vételében valósul meg. Erre a találkozásra együtt készülünk fel, amely azt jelenti, hogy akit szeretnénk magunkba fogadni, őt szeretnénk megismerni.

Kik lehetnek elsőáldozók?

Elsőáldozók azok a gyermekek lehetnek, akiknek szülei személyesen kérik ezt a lelkipásztortól, és akik meg vannak keresztelve, ugyanis a keresztség a “szentségek kapuja”, akkor lettünk katolikus közösségünk tagjai, akkor nyertünk beavatást az istengyermeki életbe.

 

Forrás:mindenegyben.com

Hirdetés