Kezdőlap EZOTÉRIA Te hol szoktál ülni a moziban? Soha nem gondolnád, de ezt jelenti...

Te hol szoktál ülni a moziban? Soha nem gondolnád, de ezt jelenti valójában!

Van néhány dolog, amiben a japán mozizási szokások különböznek más országokétól. Vegyük először is az árakat. A belépőjegy általános összege az országban nagyjából 1800 yen, ami megközelítőleg 4200 Ft.

Hogy ezt könnyebb legyen elfogadni, néhány moziban minden hely személy szerint le van foglalva. Ennek két előnye is van. Először is nem kell azon bosszankodni a szomszéd srác miatt, aki egy egész sornyi helyet foglal már 10 perce a barátainak, akik “bármelyik pillanatban” megérkezhetnek, másodszor pedig számos dolgot felfedhet arról, hogy milyen személyiség is vagy valójában.

Hiromi Mizuki, pszichológus a közelmúltban megosztotta elméletét arról, hogy egy személy szívének és elméjének működése  hogyan befolyásolja azt, hogy melyik helyet választja ki egy mozi teremben. Mizuki 6 különböző szekcióra osztotta fel a termet. Lássuk, melyik mit árul el a személyiségünkről!

A terem közepe, közvetlenül a vászon előtt

Mizuki elemzése: Mivel innen látható a legjobban a vászon, azok az emberek, akik ezeket az székeket választják magabiztosak és elszántak. Ennek az elméletnek a hitelességét bizonyítja, hogy mivel ezek a helyek a legjobbnak számítanak, ezért kellő időben le kell foglalni őket. Ez előrelátásra és jó szervezőkészségre vall. Ez a személy a való életben is szeret minden eseményt közvetlen közelről nyomon követni és minden fontos esemény részt venni.

A terem hátulja, közvetlenül a vászon előtt

Mizuki elemzése: Mivel ezek az ülések teljes képet nyújtanak az egész teremről, azok az emberek foglalnak itt helyet, akik akkor érzik magukat biztonságban, ha mindennel kapcsolatban jól informáltak. Még akkor is, ha a körülöttük levő emberek teljesen átadják magukat a pillanatnak, az itt ülő emberek úgy érzik, fontos, hogy nyugodtak és objektív maradjon. Előfordulhat, hogy félénkek és attól tartanak, hogy mások befolyásolják őket, így tudattalanul is eltávolítják magukat a történések központjától.

Első sorok, közvetlenül a vászon előtt

Mizuki elemzése: Mivel ezeken az ülőhelyeken ülve a vászon kitölti az egész látómezőt, azok az emberek, akik ezt az ülést választják, vágynak arra, hogy állandó kapcsolatban legyenek másokkal. Szeretik a mozgalmas eseményeket és azt, ha hasonló társasági emberekkel vannak körülvéve. Ha a barátaik segítséget kérnek tőlük, mindent megteszek, amit csak tudnak. Hajlamosak rá, hogy másokat megértsenek és másoknak megbocsássanak.

Középső sorok szélei

Mizuki elemzése: Az emberek ebben a szekcióban mérsékelten távolságot tartanak a vászontól, és gyakran a kijárati folyosók üres helyeihez közel ülnek le, ami a személyes tér kiszélesítését biztosítja. Ha ismerkedésről van szó, olyan emberekhez húznak jobban, akik mellett nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak érzik magukat.

Hátsó sarkok

Mizuki elemzése: Ezek azok a helyek, ahol az ember a legkevésbé észrevehető a teremben. Ezeken a helyeken a nagy moziba járók ülnek, akik szeretnék mindenről tudni, ami körülöttük folyik, de nincs meg bennük az a magabiztosság, hogy részt is vegyenek az eseményekben.

Elülső sarkok

Mizuki elemzése: Ezekről a helyekről lehet a legrosszabbul látni a vásznat, annak ellenére, hogy ugyanannyiba kerülnek. Azok a személyek, akik úgy döntenek, hogy itt ülnek, egyszerűen elfogadják ezt a kellemetlenséget, ahogy a mindennapi élet kellemetlenségeit is. Azok, akikkel dolguk van a mindennapi életükben, gyakran ki is használják ezt a gyengeségüket.

loading...