Kezdőlap EGÉSZSÉG Tavaszi klorofill-kúra, aminek a szervezetednek szüksége van

Tavaszi klorofill-kúra, aminek a szervezetednek szüksége van

Hirdetés

A klorofill nem más, mint egy festékanyag, ami miatt zöld színűek a növények. Fotoszintézis során keletkezik, és olyan fontos szerepet tölt be a növényvilágban, mint az állati és emberi szervezetekben a vér.

Mindezen túl a klorofill egy nagyon erős antioxidáns, ami védi a sejteket a káros behatásoktól, szabad gyököktől, emellett csökkenti a gyulladásokat, erősíti az immunrendszert, mérsékli a vitaminhiány esetleges kialakulását, és végül a vörös vérsejtek képződését is elősegíti.

Hirdetés

Hol található a klorofill?

Elsősorban a zöld leveles növényekben, csírákban. Minél intenzívebb a zöld egy növényben, annál több klorofillt tartalmaz. És amint közeleg a tavasz, úgy jelennek meg a klorofill-gazdag növények, amilyen a medvehagyma, a csalán, vagy a spenót. Ezekben a zöldségekben nem csak klorofill, hanem fontos vitaminok (B-komplex vitaminok) és ásványi anyagok vannak.

Azonnali hatás

A tavaszi klorofill-kúra nagyszerű hatással bír, és legtöbb 10-12 napig tart, amit 2 alkalommal kell megismételni. Keverjünk össze csírákat, zöld zöldségleveleket, egy maréknyi mennyiség elég is, majd öntsünk rájuk 200 ml vizet, hagyjuk állni félórát, majd szűrjük át kétszer egy gézen.

Alkalmazás

Első nap: igyunk meg 50 ml klorofillos vizet üres gyomorra, 30 perccel reggeli előtt.
Második nap: igyunk meg 100 ml klorofillos vizet 30 perccel ebéd előtt (50 ml), és 30 perccel vacsora előtt (50 ml).
Harmadik naptól egészen a tizenegyedik napig: naponta növeljük 50 ml-el az adagot, majd osszuk fel 3 részre, és 30 perccel étkezések előtt igyuk meg.
Utolsó nap: étkezések előtt 30 perccel igyunk meg 200 ml klorofillos levet.

Mindig frissen készítsük el az italt. A szívbetegségben és krónikus hasmenésben szenvedőknek nem ajánlott ez a kúra.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés