Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A pár túláradó örömmel várta az ikreket – Születésükkor az orvos ennyit...

A pár túláradó örömmel várta az ikreket – Születésükkor az orvos ennyit mondott: “Sajnálom!”

A ‘Sajnálom!’ kifejezés mindig valamilyen negatív történéshez társul, függetlenül annak súlyosságától, ezért senki nem szereti hallani. Van, hogy csupán egy apróságról van szó, van, hogy valamilyen periódus végét jelenti és van, hogy ez az egyetlen szócska egy élethosszig tartó változást hoz magával. 

Matt és Jodi Parry esetében az utóbbi dolog történt 6 évvel ezelőtt egy kórházban. Második alkalommal született gyermekük és mind a ketten nagyon izgatottak voltak, ugyanis két angyalkát is vártak egyszerre a fiuk mellé.

A történések azonban hirtelen ideges feszültséggel szövődtek át. Az orvos a szülést követően a párnak ennyit tudott mondani: “Sajnálom!”

A szülők ledöbbentek, amikor az orvos közölte velük, hogy a koraszülött ikerlányaik, Abigail és Isobel Down-szindrómásak.

A párnak korábban már született egy fia, Finlay, ám csak sokára sikerült Jodi-nak újra teherbe esnie. A nőnek nem sokkal Finlay születése után volt egy vetélése, így úgy gondolta, hogy bármire készen áll, ám a doktor szavai kissé megrendítették.

Nem kifejezetten az, amit mondott, inkább az, ahogyan mondta. Jodie elmondása szerint az orvos úgy közölte egy a tényt, mint egy életfogytiglani ítéletet.

“Azon a napon nem éreztem magam anyának. Zavart voltam és elveszett. A jövő sötét helynek tűnt számomra. Úgy gondoltam, egész életünkre gondozóvá váltunk.” – jegyezte meg Jodie.

Statisztikailag Abigail és Isobel esetének nagyon kicsi a valószínűsége. Az, hogy valaki egypetéjű ikreknek adjon életet, akik mindketten Down-szindrómásak, 1 a millióhoz.

Jodie és Matt nagyon keveset tudott akkor még a Down-szindrómáról. Senki nem magyarázta el nekik, hogy a családjuk teljesen normális életet élhet, ezért nagyon meg voltak rémülve és mindent maguknak kellett feledzeniük idővel.

“A mai napig nem tudom, hogy az orvos miért hívott minket félre és mondta azt nekünk, hogy sajnálja.” – mesélte Jodie.

“Ha találkozhatnék vele újra, szeretném bemutatni neki Abigail-t és Isobel-t és azt mondanám: ‘Miért mondtad, hogy sajnálod, hiszen mi a világért sem cserélnénk el őket?’.”

Ma, 6 évvel később a lányok bebizonyították, hogy milyen veszélyes előítéletekkel élni. Minden ember megérdemli, függetlenül a korlátozottságaitól és képességeitől, hogy boldogan élhessen.

Ha erre a családra nézel, mit látsz? Én boldogságot.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...