Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szórj kávét a nejlonharisnyába, fantasztikus lesz a hatása!

Szórj kávét a nejlonharisnyába, fantasztikus lesz a hatása!

Számtalan olyan háztartási trükk létezik, melyeket, ha megtanulunk, jóval megkönnyíthetjük az életünk. Olvassuk el az alábbiakat, mert olyan is van, ami a húsvéti nagytakarításban lesz segítségünkre!

 

 

Hűtő szagtalanítása

Fogjunk egy régi nejlonharisnyát, vágjuk le a lábfejét, majd szórjuk bele kávézaccot, utána pedig tegyük a hűtőszekrénybe. A harisnyán keresztül a kávé magába szívja a kellemetlen szagokat.

Hamutartóba só

A hamutartót nehéz maradéktalanul kitisztítani, és szagmentessé varázsolni. Szórjunk bele egy adag durva sót, hagyjuk állni egy keveset, majd dörzsöljük át, és mossuk ki. Tiszta és szagmentes lesz a hamutartó.

Odaégett edény

Ha odakozmál az étel a kedvenc edényünkbe, nem kell megijednünk. Öntsünk bele egy kevés vizet, egy fél csésze ecetet, majd tegyük oda forralni. Mikor felfőtt, vegyük le a tűzhelyről, és dörzsöljük ki belőle az odaégett részt.

Vágódeszka szagtalanítása




Ha a vágódeszka hagymaszagú, és már el is színeződött, dörzsöljük át alaposan egy sóba mártott fél citrommal. Hagyjuk állni egy fél órán keresztül, majd mossuk le.

Zuhanyrózsa vízkőrtelenítése

Csavarjuk le a zuhanyrózsát, majd tegyük egy zacskóba. Töltsünk rá annyi ecetet, hogy ellepje teljesen a zuhanyrózsát, majd kössük rá egy befőttes gumival a zacskót. Hagyjuk állni így egy éjszakán át. Másnap csavarjuk vissza a helyére, majd engedjük át rajta jó erősen a vizet. Nyoma sem lesz a vízkőnek.

tudasfaja.com

loading...