Kezdőlap OTTHON KREATÍV Szódabikarbónát tett a falfestékbe. Fantasztikus, mi lett belőle!

Szódabikarbónát tett a falfestékbe. Fantasztikus, mi lett belőle!

Amikor megérkezik a jó idő, valahogy mindannyiunkban felébred a tettvágy. Növényt vetünk, ültetünk, átültetünk, megújítjuk és felfrissítjük egy kicsit az életterünket. Ilyenkor lomtalanítás során igazi régi kincsekre lehet bukkanni, aminek talán még jó hasznát is vehetjük.

Találtál egy rég nem használt, félretett asztalt, ami még jól mutathat a nappaliban, esetleg az erkélyen vagy a kertben? Van egy csinos kis komódod vagy éjjeli szekrényed, ami látott már jobb napokat, de látszik rajta, hogy némi kreativitás csodát tehetne vele? Akkor lendülj akcióba!

Az ilyen bútordarabokat egy jól irányzott festéssel új életre lehet kelteni. Ehhez a legjobb alapanyag a táblafesték, ami manapság nagyon divatos, hiszen egyedi stílusos felületet, és matt színt kölcsönöz az anyagnak. Az egyetlen gond, hogy nem túl pénztárcakímélő az ára. A helyettesítésére azonban van egy ügyes módszer, amit most megosztunk veletek.

Nagyon egyszerű, pillanatok alatt megvan és csak 3 dologra lesz szükség hozzá!

Hogy mik azok?

  • 1 csésze latex festék (maradékot is felhasználhatsz)
  • 1/2 csésze szódabikarbóna
  • 3 evőkanál hideg víz

Így csináld:

Fogj egy befőttesüveget és szedd bele a hozzávalókat. Keverd el jó alaposan, hogy teljesen homogén legyen a mix. A szódabikarbóna szemcséknek maradéktalanul fel kell oldódniuk.

Ha végeztél az adott darab festésével és még maradt belőle, azt jól záródó edényben későbbre is elteheted.

tudasfaja.com

loading...