Kezdőlap AKTUÁLIS Szívbemarkoló reakció: Bólintással, pislantással reagált Karsai Dániel a nagy hírre

Szívbemarkoló reakció: Bólintással, pislantással reagált Karsai Dániel a nagy hírre

Hirdetés

A kórházban kapta meg a hírt.

 

Hirdetés

 

Karácsony Gergely főpolgármester Pro Urbe Budapest-díjjal tüntette ki Karsai Dánielt, az emberi jogokért végzett kiemelkedő tevékenységéért. A 46 éves alkotmányjogász, aki az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegséggel küzd, sajnos nem tudta személyesen átvenni a díjat, mivel tüdőgyulladás miatt kórházban ápolják, és jelenleg oxigént kap.

Dániel, amikor megkapta az örömhírt, alig tudott beszélni, de mindent értett. Bólintással és pislantással kommunikált, és rendkívül büszke volt erre a díjra – osztotta meg érzéseit öccse, Karsai Péter, aki az autanáziáért küzdő testvér helyett vette át a díjat. Állapota miatt Karsai Dániel március 31-én kénytelen volt felhagyni ügyvédi tevékenységével.
Az elismerés nemcsak Karsai Dániel személyes teljesítményét dícséri, hanem az emberi jogok védelmében végzett áldozatos munkát is, amelyet a közösségért tett erőfeszítéseivel mutatott be. A Pro Urbe Budapest-díj nem csupán egy díj, hanem egy megbecsülés és hálát kifejező gestus egy olyan személy iránt, aki példát mutat az emberségről és az elkötelezettségről.

Hirdetés