Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szeptemberi teendők a kertben, amiről sok ember nem tud!

Szeptemberi teendők a kertben, amiről sok ember nem tud!

Hirdetés

Ha azt gondolnánk, hogy a szeptember kezdetével és a kert kiürülésével nincs több teendőnk a kertben a következő szezonig, akkor tévedünk!

1. Őszi hagymás növények

Ha tavasszal szép tulipánokat és nárciszokat szeretnél a kertben, akkor most elültetned a hagymákat. Ha még van a kertjében virágzó növény, akkor akár november elején is ráér elültetni a gyönyörű jácint, nárcisz és tulipán hagymákat.

Hirdetés

2. Fagy előtt

Itt az ideje a leandert, a hibiszkuszt és más olyan növényeket bevinni a lakásba, ami nem tűri hűvösebb időt. A mediterrán növényeket 10-15 fokos, világos helyre tegyük, csökkentsük le a locsolást és hagyjuk el a tápoldatozást is. A hajtásokat vágjuk vissza, így kevesebb vizet párologtatnak el a növények.

3. Ültetés

Most ültesd el a retek, a metélőhagyma, a madársaláta és a spenót magjait.

4. Zöldtrágyázás

Most van itt az ideje a zöldtrágyázásnak, amivel sokat javíthatunk a talaj szerkezetén. A fűmag vetésére és frissítésére is jó időpont a szeptember.

5. Trágyázás

Forgassunk a földbe istálló trágyát, hogy tavasszal szép termésünk és virágaink legyenek.

6. Rózsák

A rózsákat vágjuk vissza, és a tövét takarjuk be télire fenyőkéreggel vagy falevéllel. Ne feledkezzünk meg itt sem a növényvédelemről. Ha még van virág a rózsán, érdemes levágni a szárakat és vázába tenni azokat.

Hirdetés