Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szenet tett a tojás tartóba. Először nem értettük az okát, majd rájöttünk,...

Szenet tett a tojás tartóba. Először nem értettük az okát, majd rájöttünk, hogy ez lesz a nyár szenzációja!

Hirdetés

A faszén az egyik alapja a kerti sütögetésnek, a tűzrakásnak, a grillezésnek, azonban sok ember csak hosszas idő elteltével tudja megfelelően izzóvá varázsolni a szenet.

Bár már nagyon sokféle terméket lehet kapni, ami pillanatok alatt segít bemelegíteni a faszenet, mi mégsem javasolnánk egyike sem, mivel közülük nagyon sok káros, vegyi anyagokat tartalmaz, amely ha nem vigyázunk kellőképpen, akár az ételeinket is bekenheti, ami nem lenne túl előnyös az egészségünk szempontjából.

Hirdetés

Megoldhatjuk a tűzgyújtást úgy is -ami kevésbé káros-, hogy előtte apró fadarabokból tüzet rakunk és majd idővel ennek a parazsába tesszük bele a faszenet.

Ez is lehet egy okos megoldás, azonban ezt az időt ki kell várni, amíg elég parázs gyűlik össze. Ráadásul a vendégsereg sem lenne túl türelmes, ha fél óráig a lobogó tüzet kellene néznie és nem az illatokat kellene dicsérnie.

Nekünk van egy sokkal egyszerűbb és okosabb megoldásunk, ami nem más, mint a tojástartó. Fogjunk egy üres tojástartót, amelynek minden tartójába helyezzünk egy faszenet. Tegyük a grillsütő tüzelő részére, majd gyújtsuk meg a tojástartót.Mivel ennek az anyaga nagyon jól ég és ráadásul még hosszas elégésű is, így egyidejűleg képes begyújtani az összes faszén darabot és elegendő ideig lángol. Mindemellett pedig nem bocsát ki káros anyagokat és hamar süthetjük is a finom falatokat!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...