Kezdőlap EGÉSZSÉG Szájvizes vízbe áztatta a lábát 30 percig. Ha megtudod miért, te is...

Szájvizes vízbe áztatta a lábát 30 percig. Ha megtudod miért, te is kipróbálod majd!

Hirdetés

Nagyon sok olyan dolog van a háztartásunkban, amiről nem is gondolnánk, hogy milyen hasznosak lehetnek, ha más területen is alkalmazzuk őket. Az egyik ilyen közülük a szájvizes vízbe való lábáztatás.

 

Hirdetés

Lássuk milyen hasznos módszereket ismerhetünk!

Ha minden nap 30 percre szájvizes vízbe áztatjuk a lábunkat, megszabadulhatunk a gombás fertőzéstől. Ugyanez használható a kezeinken lévő gombásodásra is.

Egy kis darab hagymát tegyünk a lábujjaink közé és hagyjuk ott 1-2 órán keresztül. Fontos, hogy a hagyma érintse a gombás felületet.

A fokhagyma ugyanilyen hasznos a gombásodás megszüntetésében. Hasonlóan kell alkalmazni, mint a hagymát, mindkettőnél egy dologra kell figyelni, hogy a hagymát is és a fokhagymát is félbe vágva helyezzük a bőrre.A tyúkszemre szintén hatásosak lehetnek a hagymás módszerek. Előtte azonban kevés ecetes vattával áztassuk a tyúkszemet fél órán át.

A lábbütyök ellen is van megoldás! Egy kevés chili paprikát  keverjünk össze vízzel és kenjük be vele a bütykös részt,majd fedjük le gézzel. Mivel a chili gazdag kapszaicinben, ezért nyugtatja az idegeket, csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés