Kezdőlap EGÉSZSÉG Súlyos betegséget jelez a tenyered színe!

Súlyos betegséget jelez a tenyered színe!

Hirdetés

Sokan összekeverik ezeket a tüneteket a kiszáradással és más betegségek magyarázatát keressük, ha a tenyerünk színét másnak látjuk. A háttérben azonban egy nagyon súlyos probléma áll, amelyet nem csak időben fel kellene ismerni, de kezelni is kellene!

A máj egy létfontosságú szerv, amely az emésztés megfelelő működését biztosítja, tisztítja a szervezetet a méreganyagoktól és a szükséges tápanyagokkal is ellátja a testet. Sok ember születik máj betegségben, sok embernél viszont csak később alakul ki. Ez utóbbi esetben a nem megfelelő táplálkozás áll a háttérben, a túlzott alkohol fogyasztás, a kábítószer és bizonyos vírusok is.

Hirdetés

Mivel az egészséges máj ennyire elengedhetetlen része testünknek, ezért fontos mihamarabb észrevennünk a figyelmeztető jeleket!

Sárgás bőrA májbetegség egyik legszembetűnőbb jele, ha a bőrszín elváltozik. Különösen az ujjakat és a kezeket érinti, a háttérben a méreganyagok állnak, amelyeket a máj nem tudott eltávolítani és felhalmozódott a bőr alá. 

Viszkető bőr és túlérzékenység

Szintén a korai, figyelmeztető jelek közé sorolható. Az érzékeny, hamar begyulladó bőr, a viszketés a májbetegség első jele. Folyadék pótlással és kozmetikai szerekkel meg lehet tőlük szabadulni, de mindenképp ajánlott megmutatni egy orvosnak.

Változások a vizeletben és a székletben

A májbetegség bizonyos eseteiben a vizelet elsötétedik. Sokan összekeverik ezt a jelenséget a kiszáradással, de a bő folyadék bevitel ellenére sem lesz a vizelet színe normális. A széklet is változhat, amelyben véres csíkok, sötét ürítés jellemző.

Gyomor problémákAz állandó görcsök és a gyakori hasi fájdalmak a májban lévő problémákra utalnak. Ha a tünetek gyógyszerek és egyéb módszerek alkalmazása ellenére sem enyhülnek, orvoshoz kell fordulni!

Fáradtság

A gyakori, megmagyarázhatatlan, krónikus fáradtság a májproblémák jelei lehetnek.
Hirdetés