Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Sosem sikerült hófehérré változtatni a beszürkült zoknikat, amíg ki nem próbáltam ezt...

Sosem sikerült hófehérré változtatni a beszürkült zoknikat, amíg ki nem próbáltam ezt a trükköt!

Hirdetés

Vannak, akik annyira irtóznak a fehér zokniktól, hogy inkább nem is vásárolnak soha. Hiszen a fehér zoknit nagyon nehéz tisztítani, de valljuk be, hogy egy megszürkült fehér zoknival már nem ajánlott vendégségbe menni.

 

Hirdetés

Az alábbiakban néhány olyan fehérítő ötletet mutatunk, melyek nagyon hatékonyak, és mivel természetes összetevőket tartalmaznak, nem roncsolják az anyagot.

 

1.Citromos víz

Szükségünk lesz egy edényre, melyet félig töltsünk meg vízzel, majd tegyük oda melegedni. Majd adjunk hozzá egy pár szelet citromot. Mikor kezd főni, tegyük bele a fehér zoknijainkat, majd főzzük néhány percig. Ezután vegyük ki a citromos vízből, és mossuk ki a megszokott módon. Ha nem értük el még a kívánt hatást, ismételjük meg még egyszer a műveletet.

2.Tengeri só, vagy szódabikarbóna

Egy nappal a mosás előtt áztassuk hideg vízbe a zokninkat, és szórjuk egy marék szódabikarbónával, vagy tengeri sóval. Másnap mossuk ki a megszokott módon. Adhatunk a mosószerhez is még egy kevés szódabikarbónát. Egy másik módszer szerint kenjük be a zokni talpát víz, és szódabikarbóna keverékéből készített pasztával, hagyjuk állni egy keveset, majd tegyük a mosógépbe.

3.Oxigénes víz

Ehhez a fehérítési módszerhez 3%-os oxigénes vizet használjunk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a megszokottan használt mosószerhez adjunk egy fél csésze oxigénes vizet. Így tökéletesen fehérek lesznek a megszürkült zoknik.

Hirdetés