Kezdőlap EGÉSZSÉG Sose egyél ilyen görögdinnyét! Mindig nézd meg a magját! Eláruljuk miért!

Sose egyél ilyen görögdinnyét! Mindig nézd meg a magját! Eláruljuk miért!

Hirdetés

A méretes, több kilós görögdinnye, édes, piros, lédús belsejével a nyár elengedhetetlen tartozéka. Ilyenkor szinte minden családban kétnaponta asztalra kerülnek a hűsítő szeletek, hiszen a gyerekek nagy kedvence a dinnye, amit azért a szülők sem vetnek meg.

A kirándulásoknak is alap kelléke a dinnye, mert hűsít, hidratál a melegben, hiszen sok vizet tartalmaz, és még táplál is, mert jelentős ásványi anyag és vitamin van benne.

Hirdetés

Azonban érdemes körültekintően dinnyét vásárolni. Egyes információk szerint Kínában már hozzáfogtak óriás méretű dinnyék termesztésének, egy bizonyos vegyi anyagot használva fel, de az egyik kísérlet balul sült el, ugyanis több száz hektárnyi dinnye a mezőn szétrobbant, hiszen annyi növekedésserkentőt adagoltak a termesztés során. Ezeknek a dinnyéknek a magjuk fehér, így ha legközelebb ilyen gyümölcsöt vásárolunk, ne együk meg. Csakis a fekete maggal rendelkező dinnyék a fogyaszthatók.

Győződjünk meg arról is, hogy hazai terméket vegyünk, még ha kissé drágább is, mint az import, mert ezzel az egészségünket védjük!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés