Kezdőlap EZOTÉRIA A neurológusok szerint sokkal nyugodtabb és boldogabb lehetsz, ha leszoksz erről az...

A neurológusok szerint sokkal nyugodtabb és boldogabb lehetsz, ha leszoksz erről az egy dologról

Jelentősen javíthatod a hangulatodat és a világlátásodat, ha elkezded tréningelni az agyadat, hogy leszokj egy olyan dologról, amelyet szinte minden ember folyamatosan csinál.

Az agyunk semmit nem sorol be a ‘jó’ vagy ‘rossz’ halmazába. Pontosan tudja, hogy hogyan adaptálódjon az új feltételekhez, ez az alkalmazkodás pedig új gondolkodási és viselkedési mintákat eredményez.

A panaszkodás a vonzás törvényének egy bizarr változata, amely azt fogja az életedbe hívni, ami a panaszkodás tárgyát képezi. Emellett egyre több olyan helyzetet fogsz behívni az életedbe, ami miatt panaszkodhatsz.

Ha egyfolytában panaszkodsz, akkor látásmódod törvényszerűen negatívba csap át és a panaszkodás lesz az alap viselkedési mintád. Ez az oka annak, hogy egyes emberek miért érzik magukat annyira boldogtalannak.

Van, hogy ezek a személyek perfekcionistának hívják magukat és azt mondják, hogy csupán magasra teszik a mércét. Ám ha jobban megnézzük, az életük nem áll másból, mint panaszkodásból.

Az idegi kapcsolataikat arra edzették meg az idők során, hogy kiváló panaszkodókká váljanak. Ez természetesen senkit nem tesz boldogabbá. A profi panaszkodó már olyan mesterien űzi a képességet, hogy bármire van magyarázata, ha esetleg segíteni akarnál neki kimászni belőle.

Az idegeskedés, csalódottság és az elégedetlenség nem könnyít senkin, sőt, a folyamatos panaszkodás egyre csak rontja a helyzetet.

A kutatók a követezőt jegyezték meg:

“Egy tanulmány résztvevői nem csak arról számoltak be, hogy rosszabb lett a közérzetük és a teljesítményük a munkában, de a rákövetkező napon is rosszabb lelki állapotban voltak.”

Ha ez nem lenne elég, azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek az érzelmek a környezetre is rányomják a bélyegüket.

Egy motivációs előadó, Jim Ron szerint, ha egy szokásos kommunikációs kör 5 emberből áll és abból 2 vagy csak 1 is állandóan panaszkodik, az az összes többi tag hangulatát is negatívan befolyásolja.

Mi a megoldás?

Ahelyett, hogy panaszkodnál, gondolj bele, hogy bármi is történjen veled, az, hogy hogyan reagálsz, a te választásod. Ha valami rossz történik, ha valaki nem azt teszi, ami neked jó, akkor csakis rajtad áll, mit cselekszel.

Nem irányíthatsz minden egyes eseményt az éltedben, egyben viszont minden hatalom a tiéd, mégpedig abban, hogy hogyan kezeled ezeket a szituációkat.

Legközelebb, ha valami számodra rossz dolog történik, ne vesztegesd az idődet a panaszkodásra, inkább tegyél meg mindent azért, hogy javíts a helyzeten. Kezdj el gyakorolni egy pozitív, megoldás orientált reakciót, amely egy idő után már automatikus szokássá alakul a fejedben.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...