Kezdőlap EGÉSZSÉG Sok helyen tiltják a fogyasztását, pedig 50 felett kötelező lenne!

Sok helyen tiltják a fogyasztását, pedig 50 felett kötelező lenne!

A zsömlére elhintett néhány szem mákot nem nézik jó szemmel  Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Tajvanon vagy az Egyesült Arab Emírségekben sem, ugyanis ezekben az országokban tiltott élelmiszernek számít.

Ez magas ópium tartalma miatt van így, bár ez csak az éretlen gubójában van kimutatható mennyiségben. Az általunk fogyasztott mákban csak nyomokban található, amelynek nincs drog hatása.

A mák, mint gyógyhatású szer

Olyan sok jótékony hatás tulajdonítható a máknak, hogy akár gyógyszerként is fogyaszthatnánk.

A mák az az élelmiszerünk, amelyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz kalciumot! Magas koncentrációban található még benne magnézium, vas, foszfor és kálium is.

Rendkívül jó hatással van a csont- és az izomrendszerünkre. Rendszeres fogyasztásával növelhető a csontsűrűség, amely a középkorú lakosságot érinti a leginkább. Terápiaként alkalmazva bizonyítottan javít az eredményeken.

Nem csak az az érv szól mellette, hogy jóval olcsóbb, mint egy étrend kiegészítő, hanem az is, hogy a mák egy természet alkotta “szer”, amely megfelelő mennyiségben, arányban és “csomagolásban” tartalmazza a szükséges tápanyagokat ahhoz, hogy a szervezetnek legnagyobb haszna származzék belőle.

Emellett tele van jó zsírokkal. Jó hatással van a szív-érrendszerre, az immunrendszerre, a szellemi teljesítőképességre. Normalizálja a vér koleszterinszintjét.

Csökkenti az izomgörcsöket, izomfájdalmakat.

Fontos, hogy legyünk türelemmel és ne 2 nap elmúltával várjuk az azonnali változást. A tapasztalható, észlelhető hatásnak idő kell, a szervezetnek hasznosítania kell a bevitt anyagokat és beépítenie.

Fogyasztási javaslat:

A darált mákot kevés vízzel keverjük össze, hogy pasztaszerű állagot kapjunk. Adhatunk hozzá mézet az íz kedvéért és a tarthatóságért. Tegyük kis befőttes üvegekbe és felnyitás után tartsuk hűtőben.

Ebből érdemes naponta 1 evőkanállal fogyasztani.

tudasfaja.com

loading...