Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Soha ne dobd el az újhagyma végét, döbbenetes mi lesz belőle!

Soha ne dobd el az újhagyma végét, döbbenetes mi lesz belőle!

Hirdetés

Az újhagyma az egyik legkedveltebb tavaszi zöldségünk, hiszen isteni finom vele egy saláta vagy szendvics, ugyanakkor megkapjuk a kellemes hagyma zamatot, a túlzottan erős illóolaj tartalom nélkül. 

A fejlődésben lévő hagyma mindamellett tele van hasznos tápanyagokkal, támogatja a bélflóránkat és az immunrendszerünket is erősíti. Szuper, ha mindig van otthon belőle egy csokorra való, hogy az egész család ehessen belőle.

Hirdetés

Jó hír, hogy elég csak egyszer megvenni ezt az adagot és utána végtelen forrásod lehet belőle, ha ügyes vagy. Hogyan termeszthetsz magad kifogyhatatlan újhagyma készletet? Mutatjuk.

Először is…

Vágj le az újhagyma gyökeres végéből 1-2 cm-t. Innentől két úton haladhatsz tovább.

1# Vízbe teszed

Fogj egy befőttes üveget vagy egy üvegpoharat, engedj bele vizet és állítsd bele a hagymavégeket, hogy a gyökereket ellepje a víz. Tedd napfényes helyre. Lassan be fog indulni a zöld szár növekedése is. Ha újonnan kifejlődött a növény, járj el ugyanígy.

2# Földbe ülteted

Ez hatékonyabb megoldás, hiszen így tud a legjobban fejlődni a növény. A végeket tápanyag dús földdel töltött cserébe helyezd bele és hagyd, hogy a szár felőli vége kilógjon a földből. Szintén fontos a napfény és a kellő mértékű öntözés.

Elegendő csak levágni a kifejlődött részt vagy kihúzni, majd visszaültetni bele a gyökérvéget minden egyes alkalommal.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés