Kezdőlap EGÉSZSÉG Rossz hír az apák számára! A gyereknek 3 éves korig az anyával...

Rossz hír az apák számára! A gyereknek 3 éves korig az anyával kellene aludnia?

A gyerek számára az a legjobb, ha 3 éves koráig az anya mellett alszik. Ugyanis azok a csecsemők, akik már pár napos korukban külön ágyba kerülnek, sokkal nyugtalanabbul, és kevesebbet alszanak-állapította meg egy gyerekorvosokból álló kutatócsoport.

A különalvó csecsemőknek a pulzusszáma is magasabb, mint azoknak, akik az anyák mellett alszanak. Ha nem alszik a gyerek az anyával, akár agy fejlődési károsodás is kialakulhat nála.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ez esetleges viselkedési zavarok kialakulásához vezethet a későbbiekben. Dr. Niels Bergman szerint a csecsemő harmonikus fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy érezze az anya közelségét legalább az első pár hónapban.

Ehhez ajánlott, hogy anya mellkasán aludjon el. A továbbiakban pedig, a következő 2-3 évben a legjobb, ha együtt alszik az anyával.

Egyesekben felmerült a csecsemőhalállal kapcsolatos kérdés is, hogy mennyire veszélyes az, ha az anya a gyerekkel alszik együtt.

A csecsemőhalálok egyharmada ugyanis olyan esetben történt, amikor az anya együtt aludt a gyerekével.

“Ha a gyerek egy ágyban alszik az anyával, és úgy hal meg, nem mindig az anya a hibás. A fulladást okozhatják toxikus füstök, cigarettafüst, túl nagy párna, és veszélyes játékok is”-állítja dr. Bergman.

16 újszülött esetében végeztek felmérést, és arra a következtetésre jutottak, hogy azok a gyerekek, akik együtt aludtak édesanyjukkal sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak, normálisabb volt a szívverésük is.

Azok a csecsemők, akik az anyával aludtak sokkal több időt aludtak át egyfolytában, mint az egyedül alvók.

Ez a kiegyensúlyozott fejlődés nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy később felnőttkorban mennyire leszünk kiegyensúlyozottak, és hogyan tudjuk kivédeni a stresszt.

tudasfaja.com

loading...