Kezdőlap AKTUÁLIS Riasztást adott ki a Magyar Közút – Akár fél méteres hó is...

Riasztást adott ki a Magyar Közút – Akár fél méteres hó is hullhat, mutatjuk hol és mikor

Hirdetés

Az országos időjárási előrejelzések szerint csütörtökre virradóra az északnyugati térségben jelentős havazásra lehet számítani.

 

Hirdetés

Az északnyugati szél, különösen a Bakony térségében, erős lökésekkel hordhatja a havat, és az Észak-Dunántúlon élénk széllökések várhatók. A Dunántúl déli részén is fokozódik a szél, különösen a hegyes-dombos vidékeken, ahol hófúvás is előfordulhat.

A csapadékhullás ezeken a területeken fokozatosan megszűnik, és a súlypont kelet felé tolódik, majd gyengül. A középső országrészben és a hegyvidékeken további havazás várható, ahol a hóréteg 5-10, néhol akár 15 centimétert is meghaladhatja. A hőmérséklet napközben -1 és +5 fok között alakul.Pénteken már csak kisebb havazás, szitálás várható, és a légmozgás mérséklődik. A minimum hőmérséklet általában -5 és +2 fok között lesz, de a havas területeken -10, -6 fok is előfordulhat. A maximum hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fokozott figyelmet kér az autósoktól. A közútkezelő 0-24 órában folyamatosan végzi a hóeltakarítást és az utak síkosságmentesítését.Az autósokat arra kérik, hogy az időjárásnak megfelelően, óvatosan és körültekintően vezessenek. Téli gumival felszerelt járművekkel induljanak el, és elutazás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

A szakemberek folyamatosan ütemezetten végzik majd a szükséges beavatkozásokat az országos közúthálózaton.

Hirdetés
loading...