Kezdőlap AKTUÁLIS Riasztást adott ki a katasztrófavédelem – Az ország ezen a részén élők...

Riasztást adott ki a katasztrófavédelem – Az ország ezen a részén élők menjenek fedezékbe, szükség esetén hívják a 112-es segélyhívót!!!!!

Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a soproni járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel.

 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron vármegyében, a soproni járásban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométert.

Az Észak-Dunántúlon a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elérhetik, sőt, meghaladhatják a 70-75 kilométer/órát, helyenként a 85-90 kilométer/órát is. Éjszakára némiképp gyengül a szél.

Szombaton napközben a Dunántúl keleti felén, valamint a Duna-Tisza közén az eső mellett – elsősorban a késő délutáni, esti órákban – beágyazott zivatarok kialakulására lehet számítani – tudatták.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán péntek reggel azt közölte, hogy Sopronban, a Kuruc-dombon már 97 kilométer/órás széllökést regisztrált a műszerük.A katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel azt javasolja, hogy ahol erős széllökések miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, illetve ne parkoljanak fák alá. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón – kérik.

(MTI)

loading...