Kezdőlap AKTUÁLIS Riasztás érkezett – Ha itt élsz, zárj be mindent, órákon belül érkezik...

Riasztás érkezett – Ha itt élsz, zárj be mindent, órákon belül érkezik a vihar hatalmas jégesővel

Három vármegyében jégesőre és zivatarra kell számítani, ám az ország nagyobb részén a jó idő lesz az úr. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) reggeli előrejelzése szerint napközben akár 27 fok is lehet, de mi a helyzet a jövőhéttel? Mutatjuk!

 

Vasárnap napközben elsősorban a nyugati, északnyugati részeken lehet összefüggő a felhőtakaró, és ott néhol gyenge eső is lehet, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon záporokra, zivatarokra is számítani kell. Szélerősödés csak zivatar körül lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű, de az északnyugati tájakon csak 20 fok körül alakulhat a csúcsérték. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.Az OMSZ három vármegyére adta ki a riasztást. Eszerint: Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyében zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Így indul a jövőhét

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhőzet mellett északkeleten több, máshol kevesebb napsütés várható, elszórtan záporral, zivatarral, majd nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet, és a nap második felében egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödhet. Délután 23, 29 fok valószínű.

Kedden nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, zivatar. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében megerősödhet. Hajnalban 10, 16, délután 19, 26 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb.Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Több helyen kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti, majd északi szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödik. A hajnali 9, 16 fokról 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, a tartósabban csapadékos tájakon mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható. Több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra. Az északi, északkeleti szelet több helyütt élénk, zivatarban erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 11, 16, a maximum 21 és 28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos vidékeken lesz a hűvösebb.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Több helyen előfordul záporeső, zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérik. Hajnalban 11, 16, a délutáni órákban 23, 29 fokot mérhetünk.

loading...