Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Rengetegen használják ezt az alkalmazást, minden adatot ellop a telefonodról, azonnal töröld!!!

Rengetegen használják ezt az alkalmazást, minden adatot ellop a telefonodról, azonnal töröld!!!

Hirdetés

A Facebookon újabb, látványos eredményeket ígérő alkalmazás hódított meg népszerűséget, azonban a My Puzzles nevű app hatalmas adatigénye aggodalomra ad okot a biztonsági szakértők szerint.

 

Hirdetés

A kiberbiztonsági oldal, a CyberThreat.Report figyelmeztetése alapján az alkalmazás az átlagosnál sokkal több adathoz és engedélyhez jut hozzá, mint amennyit az átlagos felhasználó egy ilyen típusú app használatához hozzászokottan szívesen megosztana.

Az MI-alapú alkalmazás ígérete, hogy különböző életszituációkban és történelmi korokban ábrázol bennünket, mégis a My Puzzles valójában egy adathalász alkalmazás, amely veszélyes mértékben kér hozzáférést a felhasználók személyes adataihoz. Az app kiválóan szimulálja, hogy hogyan néznénk ki különböző helyzetekben, de az igazi probléma az, hogy mindeközben hozzáfér az összes adatunkhoz, beleértve a kapcsolati hálónkat is.A biztonsági szakértők szerint az alkalmazás megköveteli a felhasználó kapcsolati hálójának hozzáférését, ami óriási veszélyforrás lehet. Az adatokat az alkalmazás számos módon felhasználhatja, például azok alapján botok segítségével másolhatja le a valós profilokat, és akár más közösségi oldalakon is létrehozhat hamis profilokat.

Ráadásul az alkalmazás olyan engedélyeket is kérhet, amelyek segítségével üzeneteket küldhet a Messengeren keresztül, és személyre szabott, profilalapú tartalmakat juttathat el a felhasználókhoz. Fontos kiemelni, hogy bármikor visszavonhatjuk az alkalmazás engedélyeit, ha a Beállításokban az Alkalmazások és webhelyek opcióban eltávolítjuk a My Puzzles engedélyét.A My Puzzles tehát egy újabb példa arra, hogy óvatosnak kell lennünk az olyan alkalmazásokkal, amelyek túlzottan nagy adatigénnyel rendelkeznek, és figyelmeztetésül szolgál mindannyiunknak, hogy mindig alaposan ellenőrizzük, milyen engedélyeket adunk meg egy alkalmazásnak a hozzáféréshez.

Hirdetés