Kezdőlap AKTUÁLIS RENDKÍVÜLI! Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely, aminek sokan nem örülnek majd

RENDKÍVÜLI! Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely, aminek sokan nem örülnek majd

Hirdetés

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter soha nem látott hosszúságú interjút adott, amiben főként a kormányzati kommunikáció korábbról is ismert mondatai köszöntek vissza, azonban ezeken felül mondott néhány érdekeset a keleti vakcinákróll a kötelező oltás témájáról és a karácsonyról is.

 

Hirdetés

 

Gulyás Gergely a gazdaságról, vakcinákról, de még a Völner-ügyről is beszélt. Ez utóbbiról az Indexnek adott nagyinterjúban azt mondta, nem feltétlenül árt a kormánynak.

A kormány által bejelentett béremelések, nyugdíjemelések, adó visszatérítések és hasonló népjóléti intézkedések kapcsán azt mondta, a rendszerváltás óta példátlan gazdasági növekedés és a fegyelmezett pénzügyi politika tette lehetővé, a 13. havi nyugdíj visszaadását meg már két éve bejelentették, tehát szerinte ez nem kampányfogás. Az infláció meg azért magas, mert magas a gazdasági növekedés is, de mindent megtesznek, hogy az inflációs nyomás enyhüljön. Optimista előrejelzése szerint az infláció már a jövő év második felére visszatér a “rendes” kerékvágásba”.

Az infláció csökkentésének eszközei a rezsicsökkentés és a benzinár csökkentése is, az építőiparban pedig ütemezni kell az állami beruházásokat.

Gulyás az interjúban beszélt még Brüsszelről is, újdonság nem volt benne, röviden: Magyarország egy jól működő Unióban érdekelt, a tagállamok szavát figyelembe kell venni, Brüsszel most nem ezt csinálja.

Városháza-ügy:

Gulyás Gergely itt sem mondott újat, csak azt, ami eddig is elhangzott a kormányoldali kommunikációban: a baloldalról kiderült, hogy egy nagyobb önkormányzatot sem tudnak irányítani, Karácsony Gergely meg, ha tudott az ügyekről, akkor azért hibás, ha meg nem tudott róla, mert a háta mögött zajlott, akkor azért.“A fővárosi önkormányzat egy nagy intézmény, és a baloldal itt akarta bebizonyítani, hogy alkalmasak a kormányzásra. Mostanra már jól látjuk, hogy egy nagyobb önkormányzatot sem tudnak vezetni, hiszen vagy nem tudják, hogy milyen korrupciós ügyek történnek alattuk „jutalékos rendszerben”, vagy – ami még rosszabb – tudnak mindenről és mégis megengedik.” – mondta Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely a Kövér László és a Pegazus-ügy témában felmerült kérdésekre is hasonló válaszokat adott az Index oldalán. Ismert, hogy nemrég olyan hangfelvétel került elő, melyen Kövér László ellenzékiek megfigyelésére biztatja a titkosszolgálatokat. Gulyás Ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy: “Nehéz azt a látszatot kelteni, hogy amikor a kormánypártoknak kellemetlen kép- vagy hangfelvétel jelenik meg, akkor az magától értetődően igaz, viszont az ellenzéknek kellemetlen képek és hangfelvételek tartalmáról beszélni sem érdemes, mert azok mögött bizonyára az orosz titkosszolgálat áll.”

Márki-Zay Péter kommunikációjáról szólva külföldi érdekek érvényesítéséről és migráció-barát politikáról beszélt Gulyás.

Szóba került Völner Pál ügye is. Gulyás szerint nem biztos, hogy ez árt a kormánynak, bár első pillantásra még szerinte is joggal lehetne ezt gondolni.“A helyzet ugyanis az, hogy Magyarországon a jobboldalon, ha valakivel szemben akár csak a gyanúja is felmerül a korrupciónak, annak rögtön következményei vannak. Nincsen semmilyen bírósági ítélet Völner Pállal szemben, aki mégis lemondott, és a mentelmi joga felfüggesztését kérte.” – mondta Gulyás, azt állítva, hogy a baloldalon általában nincs semminek következménye.

Reménykedik benne, hogy a Völner elleni vádak nem megalapozottak, de a bíróság fog dönteni, mi igaz, mi nem.

Varga Juditot viszont megvédte, mondván, az ellenzékiek azért mondják, hogy neki is le kell mondania helyettese állítólagos bűne miatt, mert ő a legsikeresebb miniszter a kormányban. Népszerű és kiváló munkát végez Gulyás szerint.

A kampány várható eldurvulása kapcsán Gulyás ismét a baloldalt hibáztatta, és azt mondta:

“Aki a szerelmet keresi, szerintem ne a magyar választási kampányt figyelje.”

Az interjú további részében a szegénység felszámolása terén és más területeken elért kormányzati sikerekről beszélt.

(A legfrissebb hírek itt)Kérdésre válaszolva beszélt még a gyermekvédelmi törvényről, emlékeztetve, hogy elfogadták az ellenzéki javaslatot, hogy lehessen népszavazást tartani az országgyűlési választások idején. A népszavazás fontosságát így ecsetelte:

“Szerintem hiba csak és kizárólag hatalmi szempontból gondolkodni. Az országgyűlési választás nagyon fontos, és az ország jövője szempontjából meghatározó, de ugyanígy meghatározó az is, hogy Magyarországra is betörhet-e az időnként már az erőszak határait is túllépő genderlobbi. Vannak ugyanis, akik úgy gondolják, hogy a gyerekek nevelése nem a szülők feladata, hanem civilszervezeteké, és mindenkinek 8-10-12 évesen meg kell ismernie azt, hogy ki milyen formában éli az életét, és milyen formában élheti. Ez a mi véleményünk szerint a magánélet védelméhez tartozik, de nem a gyermekneveléshez. Szerintem nagyon komoly jelentősége van ennek a döntésnek, hiszen a következő generációkról van szó, és a népszavazásnál hatékonyabb eszköz ebben a kérdésben nincs.”

Szerinte a “genderveszély” valós, mivel a most megalakult német kormány programjában az van, hogy 14 év fölött szülői beleegyezés nélkül állami támogatással lehetővé kell tenni a nemváltó műtéteket.

Oltások, vírus

A hosszú interjú végefelé érkezünk el az embereket leginkább foglalkoztató témákhoz, mint karácsony (az ünnep, nem a politikus…) oltások és járvány.“Azoknak, akik három oltást kaptak, vagy a második oltást hat hónapon belül kapták meg, nyugodt karácsonyuk lehet.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra, hányan és milyen oltást kaptak a lélegeztetőgépen lévők és az elhunytak közül, nem mondta meg, hogy miért, hanem azt válaszolta:

“Vannak kórházak, amelyek ezt nyilvánosságra hozták és ebből az látható, hogy a kórházakban kezelt betegek és az elhunytak között is egyértelmű többségben vannak azok, akik nem oltatták be magukat.”

A kötelező oltás lehetőségének elvetéséről így beszélt Gulyás Gergely, miután azt kérdezte tőle az interjú készítője, hogy nem tart-e attól, megtapad a vád, hogy a választásoktól való félelmükben nem lépik ezt meg, sokak egészségét veszélyeztetve:

Szerintem általánosságban sem helyes, Magyarországon pedig különösen is veszélyes lenne az ellenzéki kritikák alapján döntéseket hozni. Néhány héttel ezelőtt még az volt a kritikájuk ugyanis, hogy azáltal, hogy a munkáltatók számára lehetővé tettük, hogy a munkavállalóik kötelező oltását elrendeljék, túl radikális intézkedést hoztunk. és valóban: azok a döntések, amelyeket az oltási kötelezettségről hoztunk, a legszigorúbbak közé tartoznak Európában. Általános kötelező oltásra vonatkozó szabályt ugyanis még sehol sem vezettek be az Unióban. Februárra és márciusra ígérnek csak ilyet egy-két országban. Mi mindig egyértelművé tettük: a felelősségteljes és helyes magatartás az, ha beoltatjuk magunkat.


Utazás Szputnyikkal:

“Ha valaki kínai vagy orosz vakcinát kapott, és utazni szeretne Nyugat-Európába, akkor az a leghatékonyabb megoldás, ha Janssent adat be magának harmadik oltásként. Volt ugyan egy orvosi vita ebben a kérdésben, de konzultáltam Merkely Béla professzor úrral, és garantálta, hogy az összes orvostudományi egyetem beadja a Janssent a Szputnyik után. Sőt, sokan ezt tartják a leghatékonyabb megoldásnak. Ezért én mindenkit arra biztatok, hogy aki Szputnyikot vagy Sinopharmot kapott, és külföldre akar utazni, Janssennel oltassa be magát harmadjára.”

Azt is hozzátette: van is elég Janssen, négymillió adag.

Arra a vádra, hogy a gazdaságot helyezte a kormány az emberi élet elé az utóbbi hónapok laza járványkezelésével, Gulyás azt mondta, hogy ez nem igaz.“A harmadik hullám óta annyi változott, hogy most már a vírussal szemben van ellenanyag, rendelkezésünkre állnak a vakcinák, amelyekkel hatékonyan védekezhetünk. Az Alaptörvény fontos szabálya, hogy „mindenki felelős önmagáért”.

Ezért lehet, hogy valaki nem oltatja be magát, de ennek következményét vállalnia is kell – tette hozzá Gulyás. Kijelentette: Az állam nem tehet úgy, mintha a nagy többség nem lenne védett. – írja a B

Hirdetés