Kezdőlap AKTUÁLIS Rendkívüli figyelmeztetést adott ki az MVM – MINDEN ÜGYFELET ÉRINT!

Rendkívüli figyelmeztetést adott ki az MVM – MINDEN ÜGYFELET ÉRINT!

Hirdetés

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívta fel a figyelmet az állami energiacég.

Kiemelték: a csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail-címekről küldik ki az adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.A közlemény hangsúlyozza: az MVM Next számlaértesítői kizárólag az [email protected], a [email protected] vagy az [email protected] feladói címekről érkezhetnek a fogyasztóhoz.

Hirdetés

Hozzátették: az MVM Next által kibocsátott elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az ügyfél MVM Nextnél vezetett folyószámlájának száma, a számla száma, illetve az átutaláshoz szükséges adatok.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyfelek bankkártyaadatait.

A társaság az ügyfelek tájékoztatása érdekében https://www.mvmnext.hu/adathalaszat címen tájékoztató oldalt hozott létre.

(MTI)

Hirdetés