Kezdőlap AKTUÁLIS Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a rendőrség minden állampolgárnak

Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a rendőrség minden állampolgárnak

A főváros bulinegyedében körülbelül egy éve kezdett elterjedni egy bűncselekménytípus, melynek során az elkövetők bankjegykiadó automatákat használó embereket károsítottak meg. – írja a life.hu.

 

A sértettek minden esetben külföldiek voltak, akik éjszaka vagy hajnalban valamelyik szórakozóhelyre tartottak, illetve onnan jöttek ki.

Az elkövetők VII. kerületi ATM-ek környékén szólították le áldozataikat, és a pénzfelvételhez ajánlották fel „segítségüket”. Volt, hogy azt állították: ha magyar nyelvre állítják át az automatát, akkor az nem von le tranzakciós díjat.Más esetekben a pénzfelvétel közben elterelték áldozatuk figyelmét, azt állítva, hogy a gép elromlott, és másik ATM-hez kísérték át a sértettet, így végül ők vehették el a kiadott bankjegyeket. A bűncselekményekkel okozott kár a néhány tízezertől a több százezer forintig terjed.

A bűncselekmények ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága folytat nyomozást. Üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, valamint lopás vétség miatt 2022. év vége óta eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki, akik ugyanahhoz az elkövetői körhöz tartoztak. Bár a korábban heti rendszerességgel előforduló bűncselekmények száma érezhetően csökkent, a jelenség nem szűnt meg – írja a Police.hu.A BRFK óvatosságra int pénzfelvétel közben, és azt kéri, hogy akinek a sérelmére ilyen bűncselekményt követtek el, vagy hasonló módszerrel próbáltak megkárosítani, hívja a 112-es segélyhívószámot!

loading...