Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Pszichológusok magyarázata az álmokra – Ezeket ne hagyd figyelmen kívül

Pszichológusok magyarázata az álmokra – Ezeket ne hagyd figyelmen kívül

Az emberiség ősidők óta igyekszik megfejteni az álmok misztériumát. Azok, akik hajlamosak ezen jelenségeket az ezotéria oldaláról is megvizsgálni, hiszik, hogy jövőnket jósolhatjuk meg vele vagy jelenünket, múltunkat magyarázhatjuk általa. 

A pszichológusok szerint az álmok pontosan tükrözik tudatalattink működését és valami fontosat igyekeznek üzenni nekünk. Lássuk, milyen magyarázatokkal szolgálnak a legtipikusabb álmokra.

1# Zuhanás

Felnőtt korban gyakoribb, mint a repülés. A kontrollvesztettséget próbálja szimbolizálni. Valami felett nem tudsz többé uralmat gyakorolni az életedben bekövetkező drasztikus változások miatt, amelyekre nem voltál felkészülve. Gyengének érzed magad életed valamely területén.

2# Fogvesztés, sérülés, halál

A tudatalattink a fogat fegyverként értelmezi, az erő indikátora, amellyel képesek vagyunk harapni magunknak egy darabot a világból. Lehetséges, hogy mostanában úgy érzed, védtelen maradtál és nincs segítséged a való világban. A fogvesztés ugyanakkor haragot is szimbolizálhat.

Ha sérülés vagy betegség miatti halál szerepel az álmodban, legyen szó rólad vagy egy szerettedről, akkor valamilyen elkerülhetetlen változástól félsz, amely veled vagy téged érintően történik. Ha meghalsz álmodban, valamit levedlesz magadról, ami már nem szolgál többé, hogy helyet adj az újnak.

3# Elbukás egy vizsgán vagy egy nyilvános szereplésen

Nem tudsz egy szót sem kinyögi az álmodban és elfelejted, amit elő kellene adnod? Valamilyen stressz ért, mielőtt nyugovóra tértél vagy valami miatt nagyon aggódsz.

4# Nem odaillő öltözet vagy hiányos öltözet/meztelenség

Ha azt álmodod, hogy nyilvános helyen nem alkalomhoz illően vagy öltözve vagy nem is viselsz semmit és emiatt zavarban érzed magad, akkor az azt jelenti, hogy nagyon sebezhetőnek érzed magad egy új szituációban (új munka, párkapcsolat) és félsz attól, hogy mások felismerik gyengeségeidet és megvetnek majd érte.

5# Üldözés vagy zaklatás

Ennek több jelentése is lehet. Az egyik az, hogy igyekszel kerülni egy konfliktust vagy tartasz attól, hogy valakit magadra haragítasz vagy bonyodalmat okozol.

Azt is szimbolizálhatja, hogy megpróbálsz elhessegetni egy kellemetlen helyzetet vagy gondolatot. Ez akár egy adósság vagy egy addikció is lehet.

6# Katasztrófa, apokalipszis

Ha ember okozta vagy természeti katasztrófáról álmodunk, az persze a minket körülvevő hírek hatása is lehet, ugyanakkor annak eredménye is, hogy a személyes problémáink kicsúsznak a kezünk közül és fenyegetve érezzük magunkat valami miatt.

7# Elromlott eszközök, járművek

Például nem tudsz telefonon elérni valakit, mert nincs vonal. Ez azt jelentheti, hogy aggódsz egy kapcsolatod vagy egy érzelmi szál elvesztése miatt.

Ha valamit megpróbálsz működésre bírni, akkor is, ha elromlott, azt jelentheti, hogy nincs segítséged és egyedül nem tudsz megküzdeni egy nehéz helyzettel.

8# Terhesség

Mindkét nem álmodhat terhességről. Azt szimbolizálja, hogy valami növekvőben van benned vagy az életedben. Valamiben fejlődni, előrelépni szeretnél. Lehet ez egy új projekt, egy lakás felújítás, egy tanfolyam, stb. Valamiben ki szeretnél teljesedni.

9# Késés

Szaladsz egy lekésett vonat után vagy nem érsz oda időben egy találkozóra? Attól tartasz, hogy lemaradsz valami fontosról az életedben. Ha folyamatosan túlterhelt vagy és nem jut időd mindent befejezni, akkor a tudatalattid üzen, hogy lassíts, pihenj és csak az igazán fontos dolgokkal foglalkozz.

10# Ismeretlen helyiség

Ha egy ismeretlen helyen találod magad, az azt jelenti, hogy nem ismered eléggé jól magad vagy nem értesz magaddal kapcsolatban valamit. Az is előfordulhat, hogy szeretnél szemet hunyni egy tulajdonságod felett.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...