Kezdőlap EZOTÉRIA A világhírű pszichológus felfedi a boldog és harmonikus élet 10 aranyszabályát

A világhírű pszichológus felfedi a boldog és harmonikus élet 10 aranyszabályát

Sokak számára a boldogság egyenlő az igaz szerelem megtalálásával, egy szép házzal, egy márkás autóval és megannyi luxus utazással.  Ugyanakkor mindezek a dolgok múlandóak, tekintve, hogy egy idő után mindenre képesek vagyunk ráunni, mivel az öröm szinten tartásához újabb és újabb ingerekre vágyunk. 

Mikhail Efimovich Litvak, híres orosz pszichológus, aki már több könyvet írt az önfejlesztés pszichológiájáról, 10 bölcs tanácsot osztott meg azokkal, akiknek nehezére esik elérni a boldogságot az életben.

1# Rendszerezd az életedet

Könnyebb elérni a boldogságot, ha jól szervezett életet élsz. Úgy oszd be az idődet, hogy mindig jusson belőle magadra is, amikor feltöltekezhetsz és elérheted a derűs és kiegyensúlyozott lelki állapotot.

2# Tiszteld mások véleményét

Ha egyfolytában azon fáradozol, hogy bizonyítsd a saját igazadat, azzal csak állandó stressz alatt tartod magad. Ha elfogadod és tiszteletben tartod a tiéddel ellenkező véleményeket, akkor nemcsak, hogy szélesebb látókörrel fogsz rendelkezni, de békére lelsz az elmédben.

3# Légy barátja önmagadnak

Ahhoz, hogy boldog légy, elengedhetetlen, hogy önmagaddal jó barátságot köss. Önző dolog elvárni, hogy mások tegyenek téged boldoggá és magasztaljanak az egekig, hogy te jól érezhesd magad. Értékeld magadban mindazt, ami pozitív, ha pedig negatívumot találsz, fejleszd.

4# Lépj túl a haragodon

Nagyon fontos tiszta lappal indulnod minden egyes nap és a múlt terheit nem cipelni tovább. Az egyik legmérgezőbb dolog haragot tartani és gyűlölködni. Helyette inkább fókuszálj azokra a dolgokra, amelyeket szeretsz, és amelyek inspirálnak.

5# Nézz szembe a félelmeiddel

Az önelemzés időnként szükséges dolog. Ilyenkor fel kell kutatnod a belső démonaidat és szembeszállni velük. Nem hagyhatod, hogy elhatalmasodjanak rajtad és blokkolják azt, hogy elérd a céljaidat az életben.

6# Találd meg az utadat

A helyes út nem mindig az, amely egyenesen vezet és könnyen járható. Ahhoz, hogy elérd a célodat, van, hogy egy járatlan és göröngyösebb ösvényre kell rálépned, cserébe pedig olyan tapasztalatokat szerezhetsz, amelyeket egész életedben hasznosítani tudsz majd.

7# Fektess le egy konkrét célt

Ha konkrétan meghatározod azokat a célokat, amelyeket el akarsz érni, akkor sokkal jobban tudod majd arra irányítani a figyelmedet és kitartásodat. Ha nincs előtted egy tiszta kép, akkor könnyen felaprózódsz, és kerülő utakra tévedhetsz.

8# Élj magadért

A boldogságod senki máson, csakis rajtad múlik. A körülötted lévők hangulatingadozásai nem szabad, hogy befolyásoljanak téged és azt, ahogyan az életedet vezeted.

9# Találd meg a békédet az egyedüllétben is

Fogadd el az egyedüllétet bizonyos helyzetekben. Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal, sőt rendszeresen szükséges is ahhoz, hogy kapcsolódni tudj a bensőddel, meditálj és letisztázd időről-időre a gondolataidat. Ha magaddal jóban vagy, másokkal is jóban leszel.

10# Tartsd fenn az egyensúlyt az életedben

Az akarat, a kötelesség és a lehetőségek között gyakran egyensúlytalanság alakul ki az ember életében, amely egy kaotikus ördögi körhöz vezethet. Muszáj, de nem akarod, szeretnéd, de nem lehet? Fogadj el mindent a maga valóságában. Ami a hatókörödön kívül esik, azt engedd el, amit szeretnél véghez vinni és csak a fejedben léteznek korlátok hozzá, azért tegyél meg mindent! Priorizálj minden esetben.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...