Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Pénztakarékos okostelefon tuningoló trükkök, amiknek te is hasznát veheted

Pénztakarékos okostelefon tuningoló trükkök, amiknek te is hasznát veheted

Hirdetés

Mindannyian tudjuk, hogy az okostelefonok többfunkciósak és képesek több különböző dologra is, ha azonban szeretnénk maximális élményt kapni okostelefonjainktól, néha pénzt kell költeni rájuk. A legkreatívabb emberek közöttünk azonban továbbra is az egyszerűbb megoldásokat keresik, amelyek helyettesíthetik a drága alternatívákat.
Íme, néhány okos trükk ezzel kapcsolatban, ami segíthet pénzt megtakarítani.

 

Hirdetés

1. Tökéletes képek készítése a telefonnal

Az Instagram korában mindannyian szeretjük szuper képeket csinálni és azonnal megosztani online. Olyan sokféle szűrő létezik, amelyekkel olyan effekteket varázsolhatunk a képeinkre, hogy szinte megszólal, de ez egész unalmassá válik egy idő után. Nem lenne jó, ha már egyből tökéletes fotót tudnánk lőni? Nos, ez lehetséges. Ez a trükk nagyon egyszerű. Csak ragassz egy darab celluxot a telefonod kamerájára és fesd be a következőképpen a filcekkel. A tökéletes eredmény garantált.

2. VR-szemüveg készítése a telefonra

A virtuális valóság egyre népszerűbb és érdekesebb dolog. Számos játékot és videót hoznak létre, hogy ezt a különleges élményt megtapasztalhassuk. Azonban, hogy élvezhessük a VR-t az okostelefonunkon, szükségünk van olyan speciális szemüvegekre, amelyek távolról sem olcsóak. De ne aggódj! Van egy praktikus módja annak, hogy valami hasonlóra kedvezőbb módon szert tehess. Keressen egy VR-szemüveg sablont online, nyomtasd ki, vágd ki egy kartonból, majd ragasz össze megfelelően. Ezután csak adj hozzá úgynevezett bikonvex lencséket, és készen is állsz a VR kalandokra.

3. A joystick a telefonhoz

Szeretnél egy joystick-et a telefonodra, hogy a játékokat nagyobb élménnyel játszhasd? Nos, ez tényleg lehetséges, és ráadásul semmibe sem fog kerülni. Először vágj ketté egy műanyag palackot. Ezután vágj le az egyik széléről egy 10-15 cm-es csíkot. Csípj le egy darab szivacsot és csomagold alufóliába úgy, hogy kis golyót formázz belőle. Ragaszd a fóliagolyót a csík egyik végéhez majd tekerd fel úgy, hogy egy gyűrűt formázzon és a csík másik végét is rögzítsd. Szerezzen két gumigyűrűt és csatlakoztasd a körhöz (ahogy a képen látható), majd kösd össze őket. Ezután csak tedd fel a telefonodra, kapcsold be a játékot és élvezd!

4. Közeli képek készítése mobillal

Szeretnél közeli képet készíteni, de a mobilod nem alkalmas rá? Természetesen a drága makro lencsék lehetnének a kiút. Ennél viszont sokkal jobb megoldás, ha néhány percet töltesz vele ingyen. Csak egy régi lézeres pointert kell találnod, amelyen belül van egy fókuszáló lencse ragasztva. Távolítsa el, majd egy hullámcsattal rögzítsd a telefon kamerájához. A hatás hihetetlen!

5. Írópálca készítése a telefonhoz

Az okostelefonok írópálcája már nem annyira népszerű, mint korábban, de vannak olyan helyzetek is, amikor valóban szükségünk lenne rájuk. Például ha képeket szeretne rajzolni a telefonon vagy a táblagépen, de az ujjaid nem a legalkalmasabb rá. A pálca egy kicsit drága, viszont magadnak könnyedén előállíthatsz egyet ingyen is. Mindössze annyit kell tenned, hogy egy hagyományos tollat alumínium fóliába csavarsz, és szorosan lelapítod a széleket. Ne félj: nem fogja megkarcolni a kijelzőt.

6. A telefon hangerejének feltöltése

Szeretsz zenét hallgatni zuhanyzás közben, de a víz zaja sokkal hangosabb, mint a telefonod? Nos, ez egy általános probléma, és nem kell azonnal valami drága hangszórón gondolkodni. Nagyon egyszerűen fel lehet tuningolni a hangerőt. Csak egy dologra van szükséged: egy üvegpohárra. Egy üres üvegpohárra, pontosabban. A következő alkalommal, amikor nagyobb hangerőre van szükséged, csak tedd a telefonodat egy üvegpohárba és a probléma meg is van oldva.
Oszd meg ezeket a hasznos és okos trükköket az ismerőseiddel is, hogy ők is hasznát vehessék!

Hirdetés