Kezdőlap AKTUÁLIS Pár perce jött – Tridémia fenyeget Magyarországon, karácsony után üthet be

Pár perce jött – Tridémia fenyeget Magyarországon, karácsony után üthet be

A tridémia jelentését sokan nem ismerik, így mindenek előtt tisztázzuk, hogy pontosan mit is jelent. A szó nem jelent mást, mint három vírus találkozását egyszerre, ami komoly járvány hullám kialakulásához is vezethet.

 

 

A szakemberek már felhívták a figyelmet erre a jelenségre, ami jelenleg Nyugat-Európában okoz fenyegetést.

A három vírus pedig, ami egyszerre találkozik nem más, mint a koronavírus, az influenza és a -főleg gyerekekre veszélyes- RSV vírus.

A tridémia megjelenését pedig azért helyezik a karácsonyt követő időszakra, mivel az ünnepek alatt nagy lesz a családlátogatások és a külföldi utazgatások ideje.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete azt ajánlja a szülőknek, hogy amennyire csak tudják, próbálják védeni gyermekeiket a vírusoktól, a három vírus találkozása ugyanis könnyen okozhat újabb világjárványt.


 Egyszerre várható az influenza tetőzése, az RSV tetőzése, és nem tudjuk még, hogy a Covidnak egy új variánsa jön-e. Tehát 3 vírustól is várható az, hogy januárban, viszonylag egyszerre fog sok megbetegedést okozni. Nagyon ajánlom minden szülőnek, hogy ami ellen van védekezés, az ellen legyenek védettek a gyerekek

– mondta Havasi Katalin, az egyesület elnöke.

loading...