Kezdőlap AKTUÁLIS Pár perce jött az üzenet a nyugdíjasoknak

Pár perce jött az üzenet a nyugdíjasoknak

Hirdetés

A miniszterelnöki biztos a Facebook oldalán vasárnap hangsúlyozta, hogy a kormány különösen nagy jelentőséget tulajdonít a nyugdíjasok gondoskodásának és az idősek biztonságának.

 

Hirdetés

Nyitrai Zsolt az alábbiakat mondta: A magyar kormány mindig kiáll a nyugdíjasok érdekei mellett, még háborús időkben is védelmezi a nyugdíjakat, biztosítja az inflációhoz igazodó nyugdíjemelést, és visszaállította a 13. havi nyugdíjat is, amit korábban a baloldal vett el az idős emberektől.

A kormány számára hasonlóan fontos az idősek biztonságáról való gondoskodás, és ezért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot.

Ez egy olyan ingyenes és havidíjmentes szolgáltatás, amelyet bárki igényelhet, aki 65 év felett van, és szeretné biztonságban tudni magát a nap 24 órájában – mondta Nyitrai Zsolt.

A Gondosóra program a nyugdíjasoknak biztonságot nyújt, és a hozzátartozóknak nyugalmat hoz. Nyitrai Zsolt hozzátette, hogy a szolgáltatás egyetlen gombnyomással elérhető.A kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra, a videós tájékoztatásban elmondta, hogy sok idős ember él távol szeretteitől, akik napi szinten aggódnak értük.

A Gondosóra program azonnali segítséget nyújt baleset vagy vészhelyzet esetén, és rendkívül egyszerű használni – csak egyetlen gombnyomásra van szükség, és a segítség már úton van.


A szolgáltatásra való jelentkezés többféle módon lehetséges. A Gondosóra programba a gondosora.hu weboldalon, telefonon a Regisztrációs Ügyfélszolgálat 06-1-445-00-80-as telefonszámán, vagy akár papír alapon is lehet jelentkezni, amit a felhasználó vagy a segítő is megtehet – közölte. Szentkirályi Alexandra arra ösztönözte mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel, és regisztrálja idős hozzátartozóját a Gondosóra programba.

 

Hirdetés