Kezdőlap AKTUÁLIS Pár perce jött a jó hír a pedagógusoknak

Pár perce jött a jó hír a pedagógusoknak

Hirdetés

Az évzáró kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök részleteket osztott meg egy ambiciózus béremelési programról, mely a hároméves tervezet szerint 2024. január elsejétől lép életbe.

 

Hirdetés

A miniszterelnök a december 21-i nemzetközi sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a terveket, amelyek a YouTube-csatornáján is megtekinthetőek.

A kormány által tervezett béremelési program részletei a következők:

  • 2024. január elsejétől, vagyis a februári fizetésekben már érezhető módon, a kormány 32,2 százalékos béremelést kíván végrehajtani a hároméves időszak első évében.
  • 2025 és 2026. január elsejétől további, kisebb mértékű, de jelentős béremelés várható, amely tovább emeli a dolgozók fizetését.
Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a béremelési program a pedagógusokra is kiterjed. A tervek szerint a pedagógusok átlagfizetése a program végén elérheti a 800 ezer forintot. Fontos kiemelni, hogy az említett bérek átlagok, és a különbségek a teljesítmény és a földrajzi elhelyezkedés alapján alakulnak majd.

Ez a bérfejlesztési program kiemelkedő fontosságú lehet a munkavállalók és a pedagógusok életében, és a kormány az évek során tett erőfeszítései részeként jól mutatja a gazdasági területeken elért előrelépéseket. A béremelési tervek végrehajtása hozzájárulhat a dolgozók életszínvonalának javulásához és a gazdasági növekedés ösztönzéséhez.Hirdetés